kwenlie1
profili

  • arzu yıldız'a annelikten men cezası

    mit tırlarını haber yapan gazeteci arzu yıldız'ın aldığı hapis cezasına ek olarak gelen ceza.

    bu arada haberlere 'annelikten men cezası' olarak düşse de hukukçular 'velayet hakkından mahrum bırakılma' ifadesinin doğru olduğunu söylüyorlar.
    tck 53'e göre kasten işlenen suçlarda güvenlik tedbiri olarak çocuğun velayetini alabiliyormuş isterse mahkeme. bu konuda da buna karar vermiş anlaşılan.
    link

    --- spoiler ---
    adana'da silah taşıyan mit tır'larıyla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların tarsus 2. ağır ceza mahkemesi'nde yaptıkları savunmayı yayınlayan gazeteci arzu yıldız, 1 yıl 8 ay hapse ve annelik hakkından men cezalarına mahkum edildi. görüntülerin grihat.com.tr de de haber olarak yayınlanmasına ilişkin de tahir alperen'e 12 bin 600 tl para cezası verildi. tahir alperen için verilen para cezasına ertelenme getirildi

    --- spoiler ---

    edit: karar linkini paylaşıp velayetin kaldırılmadığını söylemiş biri. 'c' maddesini de okursa gayet net velayetin alındığını görür çocukların. başlık haber siteleri ağzından hatalı olabilir ama içerik değil. link muhalifler için kanunlar harfiyen uygulanıyor. kendilerine gelince hukuk yaratıyor olmadı görevden alıyorlar hakimi. bu vurguyu da yapmak bizim görevimiz.