normalbiadam1
profili

  • ab ile vizelerin kaldırılması

    yüz kere aynı şeylerin söylendiği ama sanırım ama kimsenin ısrarla anlamak istemediği durum. danışman şirketlere bir pasaport iki kağıt bırakıp alamıyoruz işte o sizin kolay dediğiniz bu vizeyi. nasıl bir umursamamızlık, başkalarını düşünmeme anlam veremiyorum. ben de vize kalkacak diye sevinen suserları anlamayan suser'ları anlamıyorum gerçekten. toz pembe değil işte gerçekler.

    onlarca ülkeyi ziyaret etmiş adamların kalkıp vize almakta ne var ya demesi o kadar bencilce ki bu vizelerin kalkmasına sevinen insanları bile eleştirebiliyorlar. refah seviyesiniz, maddi durumunuz iyi olabilir, önceki aldığınız vizeler, banka hesabınızdaki birikmiş para, amerikan pasaportunuz sizin bir başka ülkeye giderken ki referansınız olabilir ama bu herkes için geçerli değil.

    buraya gelip x vizesi başlığının altında tek seferde 10 yıllık verdiler, şu yıla kadar verdiler diye yazıp altına amerikan pasaportuna sahip olmamın etkisi olabilir mi bilmiyorum swh yazan insanların ısrarla bu başlık altında vizeler kalkmasın yaaaa diye çırpınması ayrı bir olay.

    çomarlar gidecek, iltica olacak, x olacak y olacak bilmem ne. nasıl bir ötekileştirme, nefret etme anlam vermekte güçlük çekiyorum. verilecek olan şey 90 günlük turist vizesi, kimse size oturma izni verileceğini söylemedi zaten neden milyonlarca kere söylenmesine rağmen hala göç olacağından falan bahsediyorsunuz? garip.