mehendiz4
profili

  • kahramanmaraş'tan haber gelmemesi

    son derece normaldir.

    maraş'tayım.

    burası şu anda karmançorman. kimseyi suçlayamayız. vali bile açıklama yapamıyor çünkü büyük belirsizlik var. kimse olduğu yerden kıpırdayamıyor. rasathanelere düşen düşmeyen çok sayıda artçı sarsıntı oluyor. biraz zaman lazım tablonun netleşmesi için.

    yamaçtepe bölgesi yeni bir yerleşim olduğu için bir yıkıma rastlamadım. 2 km çapında bir alanda arabayla tur attım. ufak yangınlar dışında yıkılan bina yoktu ama binevlerden başlayarak şehrin ortasına doğru çok fazla göçük haberi geliyor. hangisine inanacağımızı biz de bilmiyoruz. bazı eczanelerin vs açılması lazım. nöbetçi eczane bakmakla olmaz. şu anda belki hepsi(gelebilecek durumda olanlar) devreye alınmalı diye düşünüyorum.

    radyo açıyoruz genel bilgi alalım diye, enkaz çevrelerinden yayın yapıyorlar. enkazın yanından yayın yapınca ne oluyor anlamadım. yok mu kardeşim bir açıklama, bilgi bir şey.. zaten hatlar bir gidiyor bir geliyor. ekşi sağolsun, bir şeyler okuyorum ben de.

    bak yine sallanıyor. kafayı yiycem ya..

    inşaat mühendisiyim, editlerde binalarla ilgili bir şey görürsem yazarım.

    edit: yanımda 4 aylık bebeğim var pek hareket edemiyorum ama hava aydınlanınca şöyle bir çevreyi gezebildim. üniversite bölgesinde yıkılan bina olmasa da kısmi duvar göçükleri, cephe göçükleri çok sayıda vardı. hatta hasarsız bina yok diyebiliriz. bazı binaların temelinde oturma gerçekleşmiş. o binalar göçmese de artık oturulacak gibi değil. bir iki ufak yangın vardı depremden hemen sonra. şu an halen tütüyor ama yangın durmuş gibi. havanın sağanak olması sadece bu işe yaradı gibi.

    telefonlar bir gidiyor bir geliyor. yine de iletişim konusunda sorun yaşamadık. bu açıdan gelişmişiz en azından. henüz dışarıdaki insanlara bir yardım söz konusu değil. enkazlarla uğraşıyordur mutlaka millet ama bu yağmurda karda millet perişan olacak ona üzülüyorum. bizim aracımız var, yakıt da varmış, idare ediyoruz.

    benzin istasyonları full.. sıra o biçim. eczane vs benzeri hiçbir yer açık değil.

    edit 2 : 12.30

    bebeğimi durduramadığımız için eve girmek zorunda kaldım. en hasarsız görünen evlerden biri bizimkiydi ama içeride baya hasar var. betonarme çatlakları da söz konusu. halen enkazlar dışında bir yardım görmedim ama ambulans benzeri sirenler her yerde çalıyor.

  • seninle dünyanın öteki ucuna gelirim diyen kız

    (bkz: izabelya seninle mezara ben)

  • game of thrones

    --- spoiler ---

    ulan senarist karar vermiş rickon ölecek. kalasın arkasına saklansa bir boşluktan geçecek ok, zikzak çizse ramsay yine avlayacak.

    boşuna uğraşmayın. bir dizide senaristin dediği olur. o kadar.
    --- spoiler ---

  • 18 nisan 2016 aziz yıldırım basın toplantısı

    sesini karıştırmadıysam cüneyt kaşeler abim şöyle bir soru sorarak thug life yapmıştır. her gün severek takip ettiğim, tanışmak istediğim birisidir kendisi ama bu kadar güldürmemişti şimdiye kadar.

    "kızdırırlarsa 10 sene gitmem dediniz ama kızdırmazlarsa ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?"

    (bkz: saksıya fesleğen gibi oturturum anlamı da çıkar)