monoditri6
profili

  • eline erkek eli değmemiş kadının heyecanı

    arap toplumu niçin bu dünya üzerinde bir parazittir ve kısırlaştırılmalıdır savımı destekleyen video.

    edit; videodakiler arap değil diye mesaj geliyor, yahu bu kültürü dünyaya empoze eden araplar değil mi ? yine aynı kapı.

  • erkeklerin hep seks düşünmesi

    şairlerin niçin hep erkek olduğunu açıklayan durum.

    hanımlar şiirin temelinde romantizm olduğunu sanıyor. halbuki testosteron var.

  • öğrenim kredisi geri ödemesi

    ülkemizin üniversite mezunlarının bu hali, niçin gelişemediğimizi açıkça gösteriyor. adam 'kredi' olarak aldığı parayı geri ödemek istemiyor. bizim her şeyden önce etik problemlerimiz var.

    senin aldığın o krediler masraflarını karşılayamayan emekliden, evine ekmek götüremeyen işçiden vergi olarak kesiliyor. sen de diyorsun ki; ben geri ödemeyeceğim.

  • türkiye'nin ekonomide ispanya'yı sollaması

    bunun kişi başı hasılaya ne faydası olacak anlatsana delikanlı.

    benzer mantıkla çin ekonomisi norveçin 30 katı. hangisi daha müreffeh ?

    imla edit.

  • mustafa kemal atatürk vs binali yıldırım

    (bkz: hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir) k. atatürk.

    (bkz: fazla hikmetine şey yapmamak lazım) b. yıldırım.

  • vatanseverlik bir erdem midir sorunsalı

    sözlükte sürekli dönen x vatansever, y vatansever değilmiş vs. tartışmalarını gördükten sonra aklıma takılan sorunsal. öncelikle tartışmaya açtığım konu vatanseverliğin iyi veya kötü bir şey olup olmaması değil, erdem olup olmaması. ikisi arasındaki farka dikkat edelim.

    şimdi vatanseverlik dediğimiz şey esasında beyin evriminin ilk aşamasındaki omuriliğe(kertenkele beyni de denir) dayanan bir içgüdü. bu içgüdüyü tıpkı kertenkelelerdeki gibi bulunduğu bölgeyi sahiplenme arzusu olarak tanımlayabiliriz.

    bildiğiniz üzere insanda beynin evrimi sadece omurilikle kalmıyor, zamanla alt beyin üst beyin gibi kompleks yapılar oluşuyor. buna paralel olarak idin baskınlığından kurtulup ego, süper ego gibi kavramlar geliştiriyoruz. ve kişiliğimizde sadece içgüdülerimiz değil mental kararlarımız da etkili olmaya başlıyor.

    bu aşamadan sonra bir birey düşünceleri doğrultusunda kendisini herhangi bir kolektif topluluğa ait hissetmemeye başlar ve kendisini (bkz: dünya vatandaşı) olarak tanımlarsa bu onu kötü biri mi yapar ? yani suça karışmayan, insani erdemleri(hoşgörü,sevgi,saygı) unutmayan biri sırf bir bölgenin milli marşını ezbere bilmiyor veya bayrağını fabrika üretimi bir materyal olarak görüyor diye bir anda kötü biri mi olur ?

    ya da 'almanya her şeyin üzerindedir' diye slogan atan naziler veya showa dönemi japonyasında bayrağına gönülden bağlı askerler çok erdemli insanlar mıydı ?

    elbette her vatanseverlik faşizme kayacak diye bir kaide yok. lakin benim esas dikkat çekmek istediğim konu faşizme kaymayan vatanseverliğin de bir erdem olmadığı. yani bir insanın; toplum düzenini bozmuyor, vergisini veriyor, insanlar için çalışıyor ise tesadüfen doğduğu bir bölgeyi kutsallaştırıp özümsemesi niçin önemli olsun ki ?

    şahsen ben vatanseverliğin bir erdem değil, tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. kişinin nasıl galatasaraylı olup olmaması bir erdem değil tercih meselesi ise herhangi bir millete veya bayrağa bağlılık duyup duymaması da bence bir erdem değil tercih meselesidir. son olarak cosmos hayırlı günler nasip etsin, hoşçakalın diyorum.