alexandra supervamp1
profili

  • kiralık aşk

    senaristini aşırı ataerkil bulduğum dizi.

    ilk bölümlerde "`gurur ve önyargı" referansları vardı bol bol. hatta ömer karakterini oluştururken mark darcy'den esinlenilmişti. ama aynı esin, esas kadının payına hiç düşmemiş demek ki.

    laf cambazı, ukala, sivri dilli, iki ayağından başka dayanak aramayan, özerkliğini ilan etmiş elizabeth bennet yerine türk erkekleri ve patriarşi sempatizanı kadınların görmek istediği bir defne karakteri oluşturuldu, üzerine tüy dikiliyor haftalardır.

    geçen bölümlerden birinde ömer zorla sanat filmi izletiyordu kıza. sanırım bir önceki bölümde de istakoz yemeye zorlanıyordu. kızın ağzından dökülen "mükemmelsin, şahanesin" referanslarına karşılık karşı tarafın soğukluğunu mark darcy sendromu ile açıklayacaksak, dengeleyici bir elizabeth bennet unsuru gerekmez mi?

    neden bir kadının, bir kadın senarist tarafından yerin dibine sokulmasını izleyelim ki? senaryonun akmamasının,başrollerin yanyanan gözükmemesinin de ötesinde bir sorun bu bence. çünkü bu türkiye'nin büyük kadın sorununun en popüler dizilerden birinde tezahür edişi benim gözümde.