yercekimsiz karanfil6
profili

  • az uyuyan az konuşan az yiyen az gezen kadın

  • facebook profilini fransa bayrağı yapan tip

    elbet iyi niyetlidir. ancak bir fransız'ın yorumu şöyle:

    "ı won't be changing my profile to the french flag even though ı am french and from paris. the reason for this is that if ı did this for only paris this would be wrong. ıf ı did this for every attack on the world, ı would have to change my profile everyday several times a day. my heart is with the world, no borders, no hierarchy, ı hold every human's life with value who is attacked by extremist beliefs whether they are based on religion, prejudice or profit! don't be part of the "us and them" mentality which the war mongers want you to do!"

  • 18 ekim 2015 merkel ve rte'nin basın toplantısı

    o koltuklar ki bize dayattıkları yeni türkiye'dir. zevksiz, görgüsüz, hazımsız, gösterişten ibaret görece zenginlik içinde kibir. sahibinin aynasıdır.

  • boşanmış bir kadınla evlenmek

    kuzenimin yapmak isteyip yapamadığı. bonus olarak çocuğu da var kadının. "yeniden evlenmek ve anne olmak" istemiyorum demiş. kuzenim de dünya hali, bana bir şey olursa hukuken hiçbir şeyimde hak iddia edemez deyip, evini onun üstüne yapmış. ailesi hop oturup hop kalktı "ayrılırsan dıpdızlak kalacaksın, delirdin mi" diye. "ben yamuk yapmazsam ayrılmayız ki" demiş. "ya onun yamuk yapacağı tutarsa?" deyince cevap "ben onu kaybettikten sonra ev gitmiş çok mu?!"

    yüzyıllar nadiren romeo yetiştirir o da bizim sülaleye denk geldi.

  • fakir depresyonu vs zengin depresyonu

    fakir allah'a sığınır, zengin psikoloğa.

  • neden aşık oluyoruz

    bilimsel olarak cevabı dopamine, estrogen, serotonin ve testosterone yüzünden olan soru.

    dopamine, "ödül hormonu". istediğimiz şey için çabaladığımızda ona ulaştığımızda beynimiz salgılıyor ve bizi rahatlatıyor. libidonun ham maddesidir. ayrıca bağımlılıkların sebeplerindedir.

    estrogen ve testosterone cinsel iştah verir.

    serotonin herkesin malumu. mutluluk hormonu.

    yani neymiş kendimizi güzel, mutlu, çekici hissetmek için bir başkasına yöneliyoruz. peki kime? bize bunu hissettirecek kadar güzel ve çekici bulduğumuza. bir başka bilim insanı buna self expansion demiş. türkçesi öz genişleme. kendini genişletme diye direkt çevirebiliriz.

    güzide bir musiki eserimiz bunu pek güzel anlatmıştır

    "yalancıdır hep aynalar
    gir kalbime gör kendini
    gerçek yüzün bir bende var
    gir kalbime gör kendini"

    hamiş: pek tabi ki adrenaline de var. ilk önce o ve cortisol seviyesi yükseliyor kanda. işte o çarpıntılar, midede kelebekler, kanın hızlı hızlı akması bu yüzden.