lojbat1
profili

  • recep tayyip erdoğan

    adam delirmiş, gerçeklikle bağı kopmuş vs vs falan diyoruz ya aslında yanılıyoruz.

    çok kararlı ve militan bir şekilde kendi gerçekliğini inşa etmekle, ve inşa etttiği gerçekliği, bu gerçekliği kabul etmemekte ve tanımamakta ısrar eden kesimlere zorla dayatmakla meşgul.

    adamın kutsal bir davası ve bu kutsal davaya militanca bağlılığı var. anayasayı, kanunları, hukuğu tanımamasının kendince haklı bir sebebi var. allahın hukuğu, yani şeriat...

    nasıl komünistler ve benzeri düzen dışı muhalfler "burjuva hukuğunu ve demokrasisini" tanımadığını iddia eder ya bu adam da aynı şekilde "anayasayı tanımadığını" iddia ediyor.

    bunun arkasında şahsi bir çılgınlık falan değil, ayakları yere basan ve meşruiyetini imanından ve aynı imanı paylaştığı milyonlarca dava arkadaşlarının ve militanlarının (müslüman kardeşliğinin) inancına, desteğine ve gücüne duyulan güvenden alan, bir nevi bir haklı olduğuna inanma durumu var. ihvan gibi, ışid gibi, al nusra gibi, el kaide gibi bir militanlaşma ve kendi cephesine çekilme, kendi cephesine çekilerek safını tahkim etme durumu var.

    bu gerçekliği görmezden gelerek faşizme karşı doğru hatta mücadele edilemez.

    aksi takdirde yarın bir bakarsınız anayasa mahkemesi yerine yüksek şeriat mahkemesi gelivermiş. bundan dolayı politize islamın iktidar olmuş halinin en kaba tabiriyle faşizme eşdeğer olduğunu her fırsatta, yılmadan, yorulmadan göstermek lazım.