culsuz aristokrat2
profili

  • selin sayek böke'nin konuşmasının engellenmesi

    yanlış anlaşılmasın hollanda'da değil, boğaziçi üniversitesi'nde yaşanan bir rezilliktir. oyların yüzde doksanını alan gülay barbarosoğlu'nun yerine rektör olarak atanan mehmed özkan'ın kararıyla gerçekleşmiştir. ayrıntılara burdan erişilebilir. rektör’ün iptalle ilgili olarak “ohal nedeniyle siyasi kimliklere izin veremem” dediği de ileri sürülmüş fakat öte yandan bir süre önce üniversitede ibrahim kalın'la olan bu fotoğrafı ve tiviti var.

    rezilliktir. boğaziçi gibi ifade özgürlüğünü temel ilke olarak alan bir üniversiteyi bile parçası hâline getiren bir karanlıkla karşı karşıyayız. bunun için bile hayır.

  • rektör seçimlerinin kaldırılması

    mantıksız eylem. boğaziçi gibi listede birinci çıkmayan adayların yarıştan çekildiği ya da üniversite içinden yandaş adayın çıkmadığı üniversitelerin rektörleri demokrat bir çizgi izleyebiliyorlardı. ya da odtü rektörü gibi örnekler var. üniversitelerin özerkliği yolunda adım atılması gerekirken, tam aksi istikamettir bu. sinikliğinizden ötürü "mantıklı zaten ne işe yarıyordu ki" gibi kahvede takılan adam argümanlarıyla gelmeyin.