inatsiz katir3
profili

  • 25 aralık 2016 noel bayramı

    sadece vatandaslarin degil diyanetin de kutlamasi gereken bayram.

    diyanet ne zamandir islam'a esit oldu. diyanetin web sayfasina girdim, ne duyurularda ne mesajlarda noel bayrami ile ilgili bir seye rastlamadim. bu ulkede hiristiyan vatandaslar da var. hatta inanc ozgurlugu varsa hiristiyanliga gececek vatandas da var. bu insanlar diyanete gidecek vergi veriyorlar. bu kul hakkina girmiyor mu?

  • suriyelilere vatandaşlık imkanı vereceğiz

    muthis deney kurgusu.

    bir ulkeye nufusunun yuzdeleriyle ifade edilen sayida o ulkenin dilini ve kulturunu bilmeyen insan aliyorsun ve bu insanlara secme ve secilme hakki veriyorsun. eger sosyoloji profesoru olsaydim isi gucu birakir avrupa fonlarina gece gunduz arastirma parasi icin teklif yazardim. buradan en az 50 doktora cikar.

  • çocuğunun duvarı boyamasına izin veren anne

    cocugun yaraticilik potansiyelini desteklemeyi yanlis anlamis annedir.

    en basit kurallardan biridir, cocuga verdigin seyi kolay kolay geri alamazsin. veya geri alacagin seyi cocuga verme.

    duvarlar cocuk resimleriyle bezenmis bir kulturde yasiyorsan buyur. ama az sonra (mesela krese, mesela misafirlige gittiginde) cocuga onu neden yapmamasi gerektigini anlatmaya basliyacaksan verdigin zarar ettigin iyilikten buyuk. cok basit bir yonlendirme ile daha isin en basinda cocuk kagida veya cizim tahtasina gecebilir. ıki yasindaki bir cocuga agzina dis fircasi denen bir seyi sokmayi veya tirnaklarinin kesimine razi olmayi cok kolayca ogretebiliyorken duvar yerine kagit kullanmayi ogretmek neden yaraticiliga ket vurmak olsun.