bir fincan kahve ile film izlemek2
profili

  • ayna'nın yeni şarkısının sadece 200k izlenmesi

    gidip malum partinin kongrelerinde ''ahmet hoca bir yiğit adam'' diye uyduruk seçim şarkıları yaparsan olacağın da varacağın nokta da budur.
    cemil özeren öldükten sonra bırakacaklardı. saçma sapan yanlayıp onun da anısını zedelediler.
    200k çok bile.
    hoş, cemil özeren'i gruptan yollayan, yıllarca halini hatırını bile sormayıp ölüm döşeğindeyken yalandan ağlayan bir erhan güleryüz'den bahsediyoruz. aldığı ah tutar elbet

  • 17 yaşında cincinnati üniversitesi'ni bitiren türk

    klasik olacak ama (bkz: urfa'da oxford vardı da biz mi gitmedik)
    öncelikle takdir edilesi bir çocuk kesinlikle. ama kalkıp da bu çocukla türk gençlerini kıyaslayıp buradaki gençlere ''göt peşinde koşup caddelerde piyasa yapan'' benzetmesinde bulunmak da yanlış.

    kulvarlar aynı değil, yetiştirme şartları aynı değil, iki ülke arasında dağlar var, zihniyet aynı değil, ekonomik imkanlar aynı değil. değil de değil yani. kim bilir ailesi eğitimi için ne kadar para harcadı? belli değil. türkiye'de ortalama 1500-2000 lira maaşla geçinen ailelerin çocuklarının elbette böyle imkanları olamaz. tamam, elbette abd'ye gitmekle otomatik başarılı olunmuyor, büyük başarı. sadece abd'yle alakalı değil, ama türkiye'de yetişmemekle de çok alakalı. çocuk röportajda da belirtmiş zaten. başarısını babasının göç kararına ve abd'nin eğitim şartlarına bağlamış. babası da diş hekimiymiş.

    türkiye'de büyüseydi, bu zihniyetin içindeki bir birey olsaydı şu an aynı konumda mı olurdu? sanmıyorum. yine başarılı olurdu ama böylesine sansasyonel bir başarı değil de, üniversite sınavında iyi bir derece yapıp türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birine girerdi.

    ha, türk gençlerinin çoğunluğu ayrı bir konu. yazılan genellemeler doğru ama bu kıyaslama için malzeme olarak kullanılamaz.