acalculia6
profili

  • mansur yavaş

    ‘masaya çık tepin istersen.’
    öyle sakin öyle yerinde bir tepki vermişki akp’nin yıllardır en tepesinden en küçük kurumuna işlemiş bu tepkiyi alan akpli meclis üyeleri içerlemiş kıyamam.. noldu bizler yıllardır tüm haklı söylemlerimizde sizlerden bu cevapları aldık içim soğudu videoyu izleyince. ben yıllardır ankara’da yaşıyorum ilk kez en ufak bir kar yağışı alarmında havada tek bir bulut bile yokken yollarda kar temizleme araçlarını hazır beklerken görüyorum, trafik geçen yıllara oranla rahatladı, şebeke suyu sarımsı renkten berrak bir hal aldı, şehirde gözle görülür bir temizlik hissi mevcut, en ücra köylerde bedava internet haberleri ile güne uyanıyoruz, her harcama tek tek kalem kalem halkla paylaşılıyor, abuk subuk zevksiz heykelimsi yapılar kaldırıldı, yürürken kafamıza budanmamış dallar çarpmıyor, caddeler belediye işçileri ile dolu hadi onu geçtim ne zamandır kendisine teşekkür etmek istediğim bir konu var. filyasyonda aylardır ulaşım sorunumuz vardı tüm ilçe sağlıklara hem taşıt hem şöför sağladı ve ilginç bir şekilde kibar işini bilen işini hakkıyla yapan en az bizler kadar sterilizasyona önem veren maskesini doğru kullanan hangi şöföre denk gelsem ankara büyükşehir belediyesinden görevlendirildiğini söyledi. yani düşünün haftasonu/ haftaiçi her gün başka bir araç başka bir şöförle göreve çıkıyorum 9 aydır yüzlerce farklı araç farklı şöför gördüm abb resmen seçerek göndermiş sizin için küçük benim için büyük bu güzel destek için de müteşekkirim kendisine.
    verdiğim oyun bu şekilde hayatıma olumlu etki edeceğini daha önce hiç tecrübe etmemiştim sırf bunun için bile teşekkür edilesi bir insan kendisi. sen bu malumları kudurtmaya devam et başkan ben tek kalsam yine seni savunacağım. bir de şu özel halk otobüsleri şöförlerine bir çeki düzen verilse tadından yenmezdi.

  • yeterli para olduğunda alınacak ilk şey

    hayatımı geri alacağım..
    bugün sabah kliniğe girdiğimde klinik destek ekibi harıl harıl bir şeyler tartışıyordu milyonlar milyarlar havada uçuşuyordu, meğersem devletin her sene bizim hastanenin kirası için ne kadar harcadığını tartışıyorlarmış evet yanlış duymadınız koskoca devlet, kendi hastanesini inşaa edemiyor, bir düğün salonundan hastane devşiriyor, milyarlar harcıyor, yetmiyor o bina sahibine yıllardır milyonlarca lira kira ödüyor neyse konu bu değil.
    konu o bina sahibinin yerinde olmak.. bana bir yerlerden ayda 100000 küsur para gelse oturduğum yerden tırnağımı bile oynatmam; çünkü o idealist zırvaların bize dayattığı günde 12 saat çalışırsanız özgür bireyler olursunuz tırıvırılarına zerre tahammülüm yok.
    bir evlat doğurmuşum canımdan bir parça, ona 24 saatlik günün sadece sabah 1 saatini akşam ise 3,5 saatini ayırabiliyorum. yemişim böyle hayatı bea bu çalışma saatleri/mesai mefhumu resmen ömrümüzden çalıyor farkında değiliz. ne ailemize ne kendimize ayıracak bir vakit kalmıyor, hızlı hızlı yemek yiyor sindirecek zaman bile bırakmıyoruz kendimize. kim için ne için bu kadar yorulma, ayın sonunda elimize geçen para ile ne yapıyoruz? neyimize yetiyor? 12 ayın 3 haftasını (o da bayramla birleştirebilirsek) güneşin altında malak gibi yatıp, totomuza motor takmış gibi ordan oraya gezip tozup, havaalanlarından durum bildirimi yapıp, instaya pasaport fotoğrafı atıp, hardrock cafelerden kupa ve tişört toplamak için mi tüm bunlar? hem de çoğumuz bunları yapmak için bankalara borçlanıyor, bir sonraki tatile kadar önceki tatilin borcunu ödeme telaşı yaşıyoruz.
    çok para eşittir size ait bir hayat!
    beyaz yakalı bordrolu bir çalışansanız isterseniz dünya turu yapın hepsi aldatmacadan ibaret, siz de bir güzel bunu yiyorsunuz. kendime kaliteli zaman yarattım gezdim tozdum sosyal medyada paylaştım bolbol like aldım sloganıyla mastürbasyon yapıyorsunuz.

  • muharrem ince

    herkes yazmış ama şu an tvde izlerken aklımdan geçenleri kendi tarihime not olsun diye başlığına yazıyorum:
    tam da şu an ekrem imamoğlu'ndan kriz yönetimi, seçim spekülasyonu yönetimi nasıl olur dersi alıyor olmalı.. sen de o akşam bu kadar kararlı olsaydın belki şimdi her şey daha farklı olurdu hocam be yazık ettin umutlara.. bu gece sen de vicdanınla hesaplaşıyorsun gibime geliyor.
    bir tarafta 5 yıl önceki haksızlığı sineye çekmeyip yarıştan kopmayan bir mansur yavaş bir tarafta hakkını sonuna kadar arayan ortalardan kaybolmayan bekleme yapmayan bir ekrem imamoğlu işte sahalarda görmek istediğimiz siyasetçiler.

  • ayşe hür

    amerikancı, kürt milliyetçisi, islamcı ama sorsan anti-emperyalist, halkların kardeşliğine inanan ateist bir kişilik.
    olur da bana sorsaydı kendisi için kafan çok güzelmiş güle güle kullan derdim sorostan iyi para geliyor mu diye de sorardım.
    eklemeden geçemeyeceğim idris'i bitlisi denen herifi çok güzel yaladığı bir yazısı vardır mutlaka okuyun okuyun ki esas yüzünü görün bu kadının.

  • 20 ağustos 2016 aspx'in ekşi sözlükten uçurulması

    uçurulmadım ama aynı başlıkta olan entrym nedenini anlamadığım şekilde silindi konu ne cb ne akp idi benim yazdığımın anafikri islamcı terör örgütü hakkındaydı yine olsa yine yazarım sonra şu entryi yazdım :
    (bkz: #62465373)
    yani demem o ki sözlük yönetimi okusun iyice bu zamana kadar düşünce özgürlüğü deyip yok saydığım, mustafa kemal atatürk başlığında herhangi suç unsuru barındıran bir entry görürsem direkt savcılığa başvuracağım aynısı alevi başlığı altında olan entryler için de geçerli .bugünden itibaren tek tek okumaya ekran görüntüsü alıp savcılık için dosya oluşturmaya başlıyorum hem de yazarı değil direkt içeriği barındıran sözlüğü şikayet edeceğim bir tek akp ve cb severlerin mi hassasiyetleri önemli bizim hassasiyetlerimiz yok mu ?
    hodri meydan ohalse bu da o hal.

  • 14 aralık 2015 öğretmenlerin cizre'yi terk etmesi

    öğretmenlerini kurtaran (!) aynı devletin sağlık bakanı bugün doğuda sokağa çıkma yasağı olan yerlerde sağlık çalışanlarının 24 saatlik nöbetler yerine 7 günlük bina içinden çıkılamayacak nöbetler tutacağını söyledi. hani birileri soruyordu ya doğuda ne oluyor diye? savaş var kardeş savaş; ama adamlar olağanüstü hal durumu bile vermiyor 7 günlük nöbeti rutin bir uygulamaymış gibi anlatıyor bunu yapan da müsteşar sekreter falan değil direkt bakan . sözlükte dayağı hak eden doktor , doktor maaşı ,öğretmen maaşı, öğretmenlerin uzun tatili vs vs diye başlık açanları bu dönemde doğu'ya bekliyorum ben kendi adıma. pusu kurulmuş köy yollarından geçip okulda ders, hastaneden çıkmadan da 7 gün boyunca gündüz gece demeden kliniklerde iş başı yapsınlar .