zelyot8
profili

  • binlerce üniversitelinin haksız yüksek puan alması

    (bkz: turnitin)

  • 89 yaşındaki gülriz sururi'nin bikinli pozu

    89 yaşına buruş buruş gelebilirseniz ve eğer içinizde hala bu şekil bir yaşam enerjiniz varsa umarım benim şu an yaptığım gibi sizi de tebrik eden olur. hayata küsüp, yaşamın bitmesini gözünün feri kaçmış şekilde beklemediği için tebrik ediyorum. gerisi kendi tercihi, seçimi.

    sizi gibi sözlük bebişleri sizi. saçlarınız dökülünce, gözleriniz bulanınca, kamburlaşınca görürler sizi.

  • türkiye'nin antartika'da bilim üssü kurması

    antartika belirli bir ülkeye ait olmayan ve 53 ülke tarafından yönetiliyor görünümünde olan güney kutuptaki kıtadır.

    bu ülkeler ise; danışman ve gözlemci statüsünde bulunuyor. türkiye gözlemci konumundaki ülkelerden, danışman ülke olabilmesi için kıtada bilimsel çalışmalar yapmak durumunda. itü'deki küçük bir grup bu konuyla ilgili çalışmaya başlıyor ve ardından itü okyanus ve kutup araştırma merkezi öncülüğünde, farklı bilimadamlarının da bulunduğu bir grupla bu işe adım atıyorlar. itü

    haber

    potansiyel petrol vb fosil yakıtların da olduğu bilinen kutuplarda gelecek için söz sahibi olabilmek için de danışman ülke olması gerekiyor. türkiye'de bir grup insan bununla uğraşıyor.

  • kolay gibi görünen ama çok zor olan şeyler

    sabretmek...
    sadece öylece durman gerekiyor oysa bakınca.

  • aşırı hayvan sevgisi maskelenmiş insan nefreti mi

    en sevmediğim dandik kalıp ile cevap vermek zorunda kaldığım derinn düşünce; aynen öyle.

    çünkü faydanız dokunan bir hayvan, canına kastedilmediği sürece size durduk yere asla zarar vermez. insansa genellikle tersidir. gayet anlaşılır buluyorum hayvan sevgisini.

  • en güzel kitap adları

    "sen olsaydın yapmazdım, biliyorum", "başucumda müzik", "kış ikindisinin evinde"*

  • insanı üzen iltifatlar

    insan yaşlandığında "gençken ne güzelmişsiniz" olabilir kanımca.

  • almanya'nın güneş üretmesi

    insanlık için muazzam bir zeka, mühendislik ve enerji üretimi demek, alman bilimadamları 19 senedir çalışıyormuş üzerinde füzyonu gerçekleştirebilmek için.

    çok çılgın bir gelişmedir. neden? çünkü bildiğimiz anlamda nükleer bir santralde fizyon yani büyük bir atomun zincirleme parçalama reaksiyonları sonrasında enerji açığa çıkmasıyla (u_235 parçalanır ve farklı izotoplar ortaya çıkar ve 1 gr u235 parçalanması ile ortaya çıkan enerjinin yaklaşık; 20.000kwh olduğu ifade edilir) oluşur.

    ama füzyon yakın zamana dek imkansız olarak nitelendirilen bir olaydı. neden? çünkü güneşteki patlamalar füzyon ile gerçekleştiğinden ve küçük çekirdeklerin birleşip, büyük bir atom oluşturmaları için gereken çılgın enerjiye ulaşmanın imkansız olduğu düşünülürdü. ancak almanlar'ın yaptığı stellerator'da 100 milyon c'ye ulaşılmış helyum izotopu ile! malzemeyi düşünün, mekanizmaların detayını düşünmeye çalışın, inanılması çok büyük enerji açığa çıkacaktır (şöyle ki; 2 tane döteryumbirleştirilerek bir helyum-3 çekirdeği oluşturur ve bir nötron açığa çıkar. ya da yine 2 tane döteryum kaynayarak bir triton trityumu oluşturur ve 1 proton açığa çıkar. bu tepkimelerin birincisinde 3,3 milyon elektron volt (mev), ikincisinde ise 4 mev’ luk bir enerji açığa çıkar. bu 1 gr döteryumdaki çekirdeklerin tümünün kaynayarak helyum-3 oluşturması durumunda ortaya çıkacak enerjinin 22.000 kw-sa dolayında olacağı anlamına geldiği söyleniyor).

    ocak ayında deneyi hidrojen ile deneneceği ve maliyetin 1 milyar euro olduğu belirtiliyor. almanlar'ın teknolojide gelişmiş olması dünyada hala inanılacak gerçek bilimsel ve mühendislik çalışmalar olduğunu göstermesi ve dünyanın geleceğinin şekillenmiş olması nedeniyle burada sabahın 7.30 sularında insanı inanılmaz heyecanlandırıyor!

    neler olmuş;
    https://www.youtube.com/watch?v=xevpm-u7fnw
    peki nasıl gelişmiş;
    http://news.sciencemag.org/…ght-save-nuclear-fusion