xfestos3
profili

  • sac-ı şerif'in yıkandığı suların paketlenmesi

    artik bugunumuzden gectim, bu bok cukuru orta-dogudan uzaklasip lokasyonumuzu degistirmedigimiz surece bu kanserle, bu insanlarla birlikte yasamak zorundayiz. olmemek icin tolerans, hosgoru falan gostermeliyiz, idrak ettim. oglum xfestos dedim, yolu yok cekeceksin.

    ama abi bunu nasil aciklayacagiz? bugun siritarak okudugumuz antik yunan'da ve misir'da dinsel mitlerin bi seviyesi vardi, herkul'u bol tassakli ve elinde kocaman tokmakla cizmek, heykelini yapmak disinda fazla asiriya kacmadilar. birkac bin yil sonra bunlari insanlar gorecek ve diyecekler ki "iyilesmek icin gercekten kil yumagini yikayip suyunu mu icmisler?".

    evet. kil yumagini yikayip suyunu iciyorlar. sokakta karsilasiyoruz onlarla, bir sey anlattiklarinda dinliyoruz. kili yikayip suyunu icmek icin birbirini ezebilecek adamlari dinliyoruz.

    yetis ya spinoza, yetis ya leibniz.

  • ahmet davutoğlu'nun beyin yakan köşe yazısı

    gecenlerde bi essay calismasi icin literaturdeki guc analizlerine goz atarken bizzat kaynaginda denk geldigim, birlesik devletlerin, o zamanlar turkiye'yi de epey ugrastiran cuban missile crisis zamanindaki c.i.a analyst chef'i jay steiner cline'in guc taniminin harap edilmis hali. hatta eger akademik bir calismadan kaynak gosterilmeden asirildaysa sayet intihal bile olabilir. bizimkinin buyuk akademik olmaya oykundugu donemler herhalde, zor gelince islamci kanattan siyasete girmis.

    bi yerlere kaydetmistim kaynagi, bulunca buraya salarim.

    edit: buldum: http://i.prntscr.com/…d174c4043b49f9f2ae0f497db.png

    bu da kaynagin kendisi, syf 172: http://www.princeton.edu/…is and world politics.pdf

    edit2: intihal olabilir dedik ama adam intihali de becerememis ki. caktirmasin diye gitmis formule tarih eklemis falan. nasil olcecekse tarihi.

  • ülkesinin gücünün farkında olmayan türk

    yaptigi analiz, "turklerin en iyi yaptigi is savasmaktir." seklinde boburlenen yirmi birinci yuzyil barbarindan daha cok ise yarar.