hulbar4
profili

  • bankaların ve internet sitelerinin şifre terörü

    artık bana kafayı yedirtecek terördür. ulan zaten aklımızda 2 gramlık boş yer var, onu da şu 3 ayda bir değişen şifreleri hatırlamakla harcıyoruz amk.

    -şifrenizin kullanım süresi doldu
    -şifreniz eski şifreniz olamaz
    -şifreniz şu karakterleri içermeli
    -şifreniz posta adresinizden karakter içermemeli

    vs vs.

    boğuldum lan yeter amını siktiğiminin evlatları bir de zorla şifre değiştirtiyor. kaç tane üyeliğim kaç tane şifrem var takip edemiyorum artık. böyle iş mi olur aq.

  • türkiye'de kız tavlamanın çok zor olması

    aslında olay tavlamanın zor olması değil, başlığa sığmayacağından bu şekilde açtım, olay kızların beğenmemesi falan gibi mevuzlar değil.
    olay her türlü ortamda olan aşırı erkek yoğunluğu. bu nasıl bir rezillik, farklı ülkelerde de benzeri var mı bilmiyorum.

    ülkemizde ilginç bir şekilde bir kıza 10 erkek düşüyor, en azından takılmak, flört etmek istiyorsanız. evlilik konusunda işler değişebilir tabi ki. asıl olay kız sayısının erkek sayısına eşit olduğu neredeyse hiç ama hiçbir ortamın olmaması. sanki bir nevi ülkenin %80'i erkek %20'si kızmış gibi bir hissedilen kız-erkek oranına sahip olması, asıl oran %50-%50 iken hem de. bunun temel sebebinin de ailelerin muhafazakarlığı ve kızlara olan kısıtlamaları olarak görüyorum. en yobaz aileden gelen erkek bile gece mekanlarda sabaha kadar eğlense ailesi birşey demiyorken kız evinin camından burnunu uzatamıyor. sonra al sana böyle bir ortam.

    benim bu taraklarda bezim yok sevgilim de var uzun dönemli, fakat bu sıkıntıyı yaşayan çok sayıda arkadaşım var, eskiden ben de yaşamıştım.

    üniversiteye gelirsiniz kızlar nerede takılır hmm dans kulübündelerdir heralde dersiniz, klübe gittiğinizde kız aramaya gelmiş 50 abazan ve 5 tane kız ile dersleri işlersiniz. bar ve gece klüplerine dam yüzünden giremezsiniz, girebildikleriniz de 10 tane erkeğin bir tane kızın peşinden koştuğu halı saha soyunma odası kıvamında mekanlardır. (bkz: couchsurfing) kurarsınız bir kıza 500+ mesaj geldiğini öğrenirsiniz. aradan sizin mesajın görülme olasılığını siz düşünün. instagramda hikaye atan kıza yine 10 tane en az erkek yürümektedir. bir telefon oyununda bile bir kıza her gün yürüyen 20 tane adam olur mu ya.
    birkaç heyecanlı ve benden genç arkadaşım var. para durumları, statüleri vs iyi büyük ihtimal de tanışabilseler istediklerini bulacaklar fakat adamlar bu rezaletler sebebiyle bana dert yanıyor, işte "senin manitanın arkadaşlarından ayarlasana bize" tadında takılıyorlar.
    ilginç bir durum yani sonuç olarak.

    edit: bir arkadaşım ekolü falan yok ortada. eski entrylerimi inceleyebilirsiniz sevgilim var ve aramız gayet iyi.

    edit: bazi arkadaslar anlayamasa da cogunluk anlamis durumu. olay kiz etkileyememek vs degil. her yerde bulunan erkek sürüsü. cafede barda vs her yerde oran en az bir 70/30 var. bir arkadas mesaj attmis, sicaklik - hissedilen sicaklik gibi iste. gercek oran 50/50 iken cogu yerde ozellikle gece hayatinda 90/10 a kadar cikiyor.

  • erkeklerin çirkin kızları böcek gibi görmesi

    ne yazik ki bu adaletsiz hayatta surekli gordugum durumdur.

    bir erkek cirkinse, cok cok absurd bir tipi olmadigi surece pek eksikligini hissetmez. kizlar ona cogunlukla iyi davranir diger ozelliklerinden kazaniyorsa hatta guzel bir sevgilisinin olmasi da zor degildir.biraz basarili zeki vs ise.

    fakat kadinlara gelince, en zeki en entellektuel en iyi kalpli kadin da olsa, cirkinse gram deger gormuyor arkadas. cirkinlik bu kadinlarin ustune coken bir lanet gibi adeta.

    mesela soyle bir durum dusunun, okumus etmis iyi meslek sahibi kendini gelistirmis bir adam tipi nasil olursa olsun oldukca guzel kadinlarla evlenebiliyor.

    kadin ise ayni sekilde okumus etmis kulturlu vs olsun, sokaktaki apaciler bile bu cirkin ya iyy deyip kendinden sosyokulturel olarak kat kat yuksek olan kizi bir cirpida silebiliyorlar.

    edit: yani bir nevi erkeklerde güzellik barajı var ve bu da yüksek ciddi manada. eğer güzellik barajını geçen 2 tane kız varsa erkek tabi ki fikirlerine, kültürüne, eğlenceliliğine, kafa uyumuna vs bakar. %100 güzelliğe bakıp birisiyle hayatını birleştirecek değil. fakat benim demek istediğim kadın eğer çirkin ise , her özelliği mükemmel olsa da erkek için hiçbirşey ifade etmiyor.

  • çomarlardaki okumuş ve elit insan nefreti

    ben bu olayı cidden çözemiyorum ya, bu çomar diye tabir edilen kesim ne kadar ikiyüzlü,kindar,ahlaksız anlamak cidden çok güç.

    ulan hala 29 ekimde vals yaptılar falan diye kendilerinden oy isteniyor. bu sanki çok kötü birşeymiş, bu insanlar canavarmış hatta fransız ihtilalinde ekmek yerine pasta yeyin diyen kraliçeymiş gibi davranıyorlar.

    abi okumuş, kendini geliştirmiş insanlardan niye bu kadar nefret ediyorsunuz ? neden kendi ahlaksızlıklarınızı yapmayan, kadınlara sadece seks objesi olarak ağzı sulanarak bakmayan, oğlunu kızını modern yetiştiren, belirli felsefe ve dünya görüşü olan, kelepçelerinden kurtulmaya çalışan insanlardan bu kadar tiksiniyorsunuz ?

    normal hayatta bile karşınıza çıkıyor bu durum. birkaç çomar olan arkadaşım var, bakımlı bir kız gelir bunlar sosyetelerde bilmemne. ?

    ulan işin kötüsü genellikle bu böyle çok elit çok sosyete diye tabir ettikleri insanlar genellikle okumuş emekçiler oluyor amk. okumuş bir doktorun,mühendisin,öğretmenin,sanatçının,akademisyenin kazandığı para ne kadar ki ? olsun 3 bin lira olsun 10 bin lira. bina başına 100 lerce milyar kazanan müteahhitler ise hiç gözlerine batmaz bunların. istedikleri kadar lüks yaşasınlar, para harcasınlar. çünkü onlar da eğitimsizler ya. çoğu da barzo ya zaten.

    bunları yapan sadece bildiğimiz parti mensupları da değil. ne bileyim beren saat bişey der, ana avrat söverler içlerindeki kini çıkarırlar kadın biraz açık görüşlü düşündü diye. leman sam'dan nefret ederler, aziz nesin'den leven üzümcüden nefret ederler. bunların hepsi de gayet iyi kalpli olan, bazı kötülüklerin bitmesi için çaba veren insanlar.

    hangi başka ülkede var böyle bir durum? ne bileyim mesela bir almanya'da, amerika'da, yunanistan'da,rusya'da vs okumuş insanlara, biraz açık görüşlü ve kabul edilen ahlak normlarıyla savaşan insanlara böyle bir tepki varmı? bazen haberler okuyorum yabancı sitelerde onlarda "marjinallik" yapan insanlar genellikle destekleniyor, söyledikleri dinleniyor ve seviliyorlar.