kodoman3
profili

  • recep tayyip erdoğan

    bu adamın pkk, işid'e karşı kaybetmesi, abd, ab veya rusya'dan silleyi yemesi veya ekonomik krizle gideceğini zannedenlere söyleyeyim; rüyanızda görürsünüz.
    çomar insanı ülkemize pek benzeyen mısır'ın reis'inden örnek vereyim; 60'larda tüm arap dünyası cemal abdül nasır'ı arapların kurtarıcısı, birleştiricisi gibi gördü. mısır, suriye, ürdün'ü tek bir komutanlıkta birleştirdi, diğer tüm arap devletlerinin desteğini arkasına aldı, kızıldeniz'i israil gemilerine kapattı, bölgedeki birleşmiş milletler barış birliklerinin bölgeden çekilmesini istedi ve daha yeni kurulmuş israil'i yoketmekle tehdit etmeye başladı, suudi kralı bile açık açık israil'in yokedilmesinden bahsediyordu. peki ne oldu? israil preemptive strike ile tüm arap hava filosunu yerle bir edip, mısır'ın deli gibi savaşa hazırlık yaptığı, t-55 tanklarla dolu sina çölünü bir günde aşıp komple işgal etti. 6. günün sonunda israil nasır ve arap dünyasını öyle bir silkelemişti ki, israil esir alınacak arap askerlerinin çokluğundan ne yapacağını bilemez hale gelmiş askerleri salmış sadece yedi bin beşyüz subayı esir almıştı.
    bu savaş, bu başarısızlık insanlık tarihinde daha önce görülmüş bir başarısızlık değildir.
    savaşta kullanılan teknoloji bakımından araplar öndeydi; israil'in sahip olduğunun 3 katı yepyeni üretim t-55'ler, mig-21'ler. israil'de çoğu ikinci dünya savaşından kalma oradan buradan toplama centurionlar, hatta sherman'lar falan var. israil üç cephede 1 günde tüm arapları yerle bir etti, sina'yı işgal etti kahire'ye bir kaç yüz km, golan tepelerinde şam'a görüş mesafesine kadar yerleşti. sovyetler ve uluslararası kamuoyu baskısı olmasa, israil komşumuz olacaktı. herhalde tarih, çenesi bu kadar çok çıkıp külhanbeyliği yapıp kafa siken* sonrada böylesi büyük bir hezimet daha görmemiştir.
    peki sonuç ne oldu? nasır, savaşın kaybedilmesini dış mihraklara amerikan askerlerine falan bağlayıp istifa edeceğini açıkladığının saatinde nasır'ın partisi baas* istifaya hayır mitingleri, öhöm öhöm tiyatroları düzenledi ve arapların, kendi halkının felaketi cemal abdül nasır kendi kendine üç yıl sonra kalp krizinden ölünceye kadar iktidarda kaldı.
    peki karşı tarafta israil'de ne oldu? 6 gün savaşından 6 yıl sonra sina'yı geri almak isteyen mısır, golan tepelerini geri almak isteyen suriye ile birlikte için yine tüm arapların desteğiyle saldırdı. bu sefer israil'i gerçekten zorladılar ama bir şey değişmedi israil yine ezici 1'e karşı 10 kazandı. ordu ve mossad munih olimpiyatlarında öldürülen israil'li sporcuların sorumlusu kara eylül ve filistin kurtuluş örgütünden intikam almakla uğraştığı için israil istihbaratta kötü yakalanmıştı ve dönemin israil başbakanı, bir bakıma aslen kahraman golda meir yıl sonunda bu zaaftan dolayı istifa etti.

    işte size iki toplum arasındaki fark. bu adam boş beleş konuşup rusya'ya ırak ve suriye'ye kürt ve nusaryi diye didişip, küfürler saçıp, boş beleş savaş çığırkanlığı yapıp savaş çıkartıp milleti yıkımına götürse, iran, pyd/barzani, suriye eskişehir'e kadar işgal etse bunun yalakası dalkavuğu hain çomarlar milli irade mitingleri düzenleyip başkan olarak kalması için elinden geleni yaparlar.

  • uzman çavuşların darbeci komutanları tokatlaması

    görgüsüzlüğün, hesapsızlığın, cehaletin dibidir. doğrudur yanlıştır, ama tarihten gelen bir birikim gelenek vardır; etkisiz hale getirilmiş düşman askerine kamuya açık bir şekilde işkence etmek hiçbir zaman istenen sonucu vermemiş, ibretlik olmamış, hatta aksine gelecek nesilleri besleyen malzeme olmuştur. tarih bu örneklerle doludur.

    bu yüzden askeri gelenekler vardır. bir düşman albayının alayı, bir onbaşı tarafından etkisiz hale getirdikten sonra bile teslim olma niyetini ifade edip silahını teslim etmek için denkliğini talep edebilir. o onbaşı, düşman albayın başına nöbetçileri dikip denk rütbeli subayı gelene kadar güvenliği sağlamakla yükümlüdür, bu tarihi birikimin sorumluluğudur.

    kendi varlıklarınıza en büyük kayıpları verdiren bir subay, bir er, pilot askeri varlığın cesedini elinize geçirirseniz bile; ona ve birlikte olanlara hakettiği saygı ile töreni siz düzenler, ne kadar saçma, çirkin olursa olsun inandıkları için mücadele insanlara cesaretlerine saygı gösterirsiniz.

    cesur muhariplere küçültücü her türlü aşağılayıcı davranış hep ters tepmiştir. bu nedenle, mevcut siyasetin tarih okumakta ne kadar gerici olduğunun belirtisidir.

  • rusya'nın suriye'ye sınırı yok neden karışıyor

    yiyorsa abd'ye desene bunu delikanlı*