viper cy6
profili

  • 23 mart 2023 ankara depremi

    kıbrıs'tan osursam ankara'da daha büyük deprem olur 2,4'ü nasıl hissettiniz dedirten depremdir.

  • israil

    tüm arap ülkelerinden önce türkiye'ye deprem için yardım gönderen, türkiye'nin gerçek dostu olan ülkedir. bu saat oldu araplardan hala ses yok.

  • merve boluğur

    zeynep bastık ile güzellik konusunda karşılaştırılmıyordur umarım. zira bu konuda merve boluğur 2003 yılındaki real madrid ise zeynep bastık mersin idman yurdu'dur.

  • 16 ocak 2017 ayağa kalkıyoruz eylemi

    güzel bir pasif direniş ancak böyle pasif direnişler türk halkına uygun değil.

    ayağa kalkanları darp etmeye çalışacak bir kitle biliyorum ben.

  • erdoğan'ın üstün siyasi zekasına hayran kalmak

  • pegasus airlines

    cins çalışanlara sahip havayolu şirketi. dün akşamki adnan menderes - ercan seferine kilo fazlamız olarak geldik. zaten kilo fazlamız olduğunu ve bunun için fazladan ücret ödeyeceğimizi biliyorduk. kontuarda tam sıra bize gelmişken arkadan bir tanıdık seslendi ve kendisinin yükü olmadığını, istersek beraber işlem yapabileceğimizi söyledi. biz de tamam dedik. pegasus görevlisi hemen atıldı: "öyle yapamıyoruz malesef". neden dedim. güvenlik mıy mıy mıy ötmeye başladı. dedim sanane allasen adam komşum ibrahim abi tanıdığı geçtim adamla aynı mahallede oturuyoruz. kendisi görmeden böyle yapmamız gerektiğini söyledi. sayısız kez uçak yolculuğu yaptım, ilk kez böyle bir şey duydum. yani kadın resmen diyor ki, ben sizi kıstırdım, bir güzel geçireceğim kaçışınız yok. neyse biz konu uzamasın dedik, ödeyelim dedik zaten hazırlıklı geldik, o sırada yan bankoda işlem yapan başka bir yolcu aynı konudan dolayı bizimle ilgilenen pegasus görevlisine çemkirdi. pegasus görevlisi bayan ise adamı fırçalayarak fikrini söylememesini (!) emretti resmen. ben de sanane sen işine bak burası monarşi değil özgür bir ülke, her isteyen fikrini söylemekte özgürdür dedim. sonra döndüm arkada sıra bekleyen diğer yolculara pegasus'un kıbrıs seferlerininde de artık bagaj hakkının 15 kilo olduğunu, fazla bagajı olanın fazla para ödememesi için arkada az bagajı olanlarla anlaşmasını tavsiye ettim. bunun üzerine pegaus görevlisi tehditkar bir şekilde benim güvenlik ihlali yaptığımı ve isterse beni polise şikayet ederek uçmama engel olabileceğini söyledi. ben de git söyle de göreyim bakayım nasıl uçurtmayacaksın beni dedim. kalktı polise gitti. size görüntüyü biraz betimleyim:

    pegasus görevlisi kadın ağlayarak polisle konuşuyor, polis ise eli çenesinde karşısındaki ekrana bakarak cevap veriyor. 15dk falan pozisyon bu. sonra kadın geri geldi, belli çok ağlamış garibim "polis bu seferlik sizi affetti, uçabilirmişsiniz" dedi. ne tarafa güleceğimi şaşırdım bildiğiniz sesli kahkaha attım. neyse işlem yaptı, gidebilirsiniz dedi. ben de akreditasyon kartının okunmadığını ve ismini öğrenmek istediğimi söyledi. neden dedi. ben de yarın fazla işim yok, biraz senin ekmeğinle oynamak istiyorum dedim ve adını aldım.

    şimdi son cümleyi söylediğim için beni eleştirenler olabilir. ben her zaman ekmeğini hakkıyla kazanan gerçek emekçileri takdir ederim ve denk geldiğimde de müşterisiysem elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. ancak söz konusu görevli gibi müşterinin fikir beyan etmesine dahi engel olmaya çalışan bir tip ise, gerçekten umursamam. işsiz kalmış, parasız kalmış banane. herkes işini düzgün yapmakla ve müşteriyle düzgün konuşmakla mükelleftir. işin ucunda hakaret, şiddet yoksa karşındaki kişiye böyle konuşmaya hakkın yoktur.

    işin özeti sevgilir arkadaşlar, benim görüşüm pegasus ile uçmamaya özen gösterin. mutsuz çalışan, mutsuz müşteri portföyü oluşturmayı başardılar. tek mutlu olan patronlar. eskiden kıbrıs uçuşlarında bagaj hakkı 20 kilo idi, şimdi 15'e düşürmüşler. iç hat tarifesi yapmışlar. tamam da iç hat tarifesi diyorsun ama ben kıbrıs'tan türkiye'nin herhangi bir havalimanına geldiğimde dış hatlardan giriş yapıyorum. kıbrıs'a dönerken de dış hatlar terminalinden muhaceret polisine mühür vurdurarak ayrılıyorum.

    ama bize müstehaktır. kıbrıs türk hava yolları gibi bir değerimize sahip çıkamadık. türkiyeli firmaların batırmak için oluşturduğu karteli yenemedik. başka bir ülkenin abuk subuk havayolu şirketlerine muhtaç olduk. kendimize ait değerleri son 30 yıldır elimizden bir bir alan anavatanımıza(!) yine karşı duramadık. haşa o bizi kurtardı o yüzden istediği gibi sikebilir. yıllarca kıbrıs türk'ünün 1980lerden başlayarak yitirdiği ve yerini türkiyeli muadillerinin aldığı değerleri gibi en son kthy de battı ve biz böyle pegasus, atlas gibi şirketlere muhtaç olduk.