vesionari2
profili

  • çobanı öldüren koç videosu

    tecrübesiz çobanın hazin sonunu içeren video.

    sözlükte başka yazanlar olmuş, ben de tekrar edeyim. koçtan koşarak kaçamazsınız. koç saldırısına maruz kalırsanız yere mümkün olduğunca düz bir şekilde yatmanız lazım. ayaklarınızı koçun olduğu tarafa verip koçla aranıza koyabileceğiniz ağaç gibi bir engele varana kadar sürünün.

    bir boğa saldırısına uğrarsanız da zigzag çizmeye çalışın ama ortalama bir ekşi yazarının, ben dahil, boğa karşısında pek şansı olduğunu sanmıyorum.

    eğer bir kaz saldırısına uğrarsanız dua edin. kazlar karada, havada ve suda size üstünlük kuracaktır. yapacak bir şey yok.

    not: bazı ekşi yazarları köyde yaşıyor arkadaşlar. bazıları da köylü anne babaların çocukları, halen çiftçilik yapan akrabaları var. herkes moda'da doğmadı, herkes akrabalarının cenazelerini teşvikiye camii'nden kaldırmıyor.

    ek: arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim. ben de kendi tecrübelerimle ilgili biraz daha dürüst olayım. ben hiç boğa saldırısı görmedim. koç saldırısı gördüm ama bu şekilde ciddi değildi ve saldırı bana yönelik değildi. ama doğrudan kaz saldırısına uğradım.

    hiç boğa saldırısına uğramadım. bizim köyde tarım haricinde süt hayvancılığı yapılırdı. ahırını büyütmek isteyenler genelde gebe düve alır, düvenin yavrusu erkekse dana olana kadar beslenir sonra kesime gönderilir. o yüzden de çok nadiren bir damızlık ihtiyacı olur. inanılmaz sevimli buzağıyı gören çiftçiler hep "yaaaa bu damızlık kalsın" derler ama büyüyünce kesim kaçınılmaz oluyor.

    bizim köyde ağıl hayvancılığı yapanlarsa koyunları et için yetiştirirdi, koyundan elde edilen süt sadece bonustur. koyun çok az süt verir, amaç koyunun sürekli yavrulayıp sürekli et satabilmek olduğu için koyun sürekli yavrusunu emzirir. koyun sütünün kokusu da biraz ağırdır. bir de bunu benden duymuş olmayın da koyunun memeleri kıçına biraz yakındır, o yüzden ara ara koyun süt sağılan kaba pisleyebiliyor. hem pahalı olduğu hem de pis olduğu için, koyun sütü genelde sadece koyun peyniri yapmak için kullanılıyor. koyun da koç da 4-6 aylıkken satılıp kesime gönderilir. bir miktar koç damızlık olarak bir süre daha yaşayabilir. koçlar büyüdükçe daha geniş bir harem isterler ve agresifleşirler. bu agresiflik insanlara da dönebildiği için koçlar uzun süre damızlık olarak kalmaz, genç koçlar gelince yaşlı koçlar kesime gönderilir.

    "yapılırdı", "yetiştirilirdi" dememin sebebi artık hayvancılığın pek yapılmaması: #158028218

    başka bir yazar arkadaşın da dediği gibi koçlar, özellikle o boydaki koçlar, genelde serbest bırakılmaz, bir yere bağlanırlar.

    koçun saldırısı tek başına bakıcının kötü bir şey yaptığı anlamına gelmez. belki yapmıştır ama koç sadece testosteronun verdiği agresiflikten dolayı da saldırmış olabilir. işte bu yüzden koçlar çok büyümeden kesime gönderilir.

    kazlar ise bambaşka bir olay. inekler çok zekidir, koyunlar da genelde korkaktır. kazlar ise kuş beyinli oldukları için sonunu düşünmeden saldırırlar. kazların teknik olarak dişi yoktur ama sizi ısırdığında bu teknik bilgi çok önemli olmuyor. o yüzden de köylerdeki en tehlikeli hayvanlar kazlardır.

  • adolf hitler

    haklı değildir, israil ne yaparsa yapsın haklı olmayacaktır. iki soykırım bir doğru etmez.

    eğer ille bugünkü* olaylarla bir bağlantısını kurmak istersek bugün ölen filistinlilerin kanı da bu adamın elindedir. holocaust olmasaydı muhtemelen israil yine kurulurdu* ama holocaust gibi bir travma yaşamamış israil halkı kendini koruma paranoyası ile bu tarz saçma saldırılar yapmazdı. holocaust olmasaydı dünya genelinde israil'in bu tarz eylemleri de çok daha sert eleştirilirdi.

    "ben neonazi'yim, soykırımcıyım, ailem beni hiç sevmedi" diyemeyen utangaç neonaziler israil ne zaman bu tarz bir şey yapsa hemen ortaya çıkıyor. eminim bu "insanlar", yahudi nefretlerini ve hitler sevgilerini gösterebilecekleri uygun bir ortam oluştuğu için filistinlilerin ölmesine de seviniyorlardır.