atreusun yayi4
profili

  • bir gün her şeyin düzeleceği hissi

    kutlu elçilerin bile sıkıntılarla, kederlerle boğuştuğu bir dünya'dan çok fazla şey bekliyorsunuz, burası bize söz verilen cennet değil, imtihan dünyasıdır. kalıcı huzur ve mutluluk için yapılması gereken 3 şey var; tevhid, iyilik ve ibadet. insan her zaman mutlu olmak için çabalar, siz sahte ve bitecek mutluluklar için değil, sonunda, "beni cennet'e yerleştiren allah'a şükürler olsun" demek için gayret gösterin.

  • unutmanın tek yolunun nefret etmek olması

    her kötü niyetle birlikte her türlü kin, öfke, kızgınlık, bağrışma ve iftira sizden uzak olsun. birbirinize karşı iyi yürekli, şefkatli olun. (efesliler 4: 31)

    siz düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. alacağınız ödül büyük olacak. (luka 6: 35)

  • hayatın boş olduğunun anlaşıldığı an

    aldıklarınızın değil, verdiklerinizin sahibisiniz. iyilik yapın, kötülükten sakının ve sabredin. sizi güzel hayata bu iletir. çünkü allah'tan başka bir ilah yoktur.

  • insanı özgürleştiren şeyler

    alemlerin rabbi olan allah'a bağlanmaktır. kazanırsınız. her şeyi, hepsini. bu dünya'da en büyük özgürlük, yüce melik'e şerefle boyun eğmek ve hükümranlığını övmektir. bu yücelikten mahrum kalanlar, zamanlarını çöpe atanlardır.

    rahman ve rahim olan allah'ın yüce adıyla!

    hadid 21: o halde rabbinizin affı ve cenneti için yarışınız! allah'a ve peygamberlerine inananlar için hazırlanan bu cennetin eni, gök ve yer genişliğindedir. bu, allah'ın hak edene vereceği bir lütuftur. çünkü allah büyük lütuf sahibidir.