veda hasret bilge5
profili

  • düğün pastasını önce annesine ikram eden damat

    aslında farkında olmadığınız bir durum var; gelin-kayınvalide belki de çok iyi anlaşacaktı ancak damat bu hareketle o ihtimali tamamen ortadan kaldırdı yani aslında kendisinin, annesinin ve eşinin huzuruna bizzat kendisi zarar vermiş oldu. ileride çocukları da bu durumu öğrendikleri zaman muhtemelen onlar da babaanneye mesafeli olacaklar.

    eğer eşler arasında kendi aileleri ile ilgili sorunlar varsa en büyük sebebi ailesiyle eşi arasında denge sağlayamayan diğer eştir.

    anne çocuğuna kutsaldır ve eşinize sevdirmek istiyorsanız kesinlikle bu tür yollardan uzak durmanızı öneririm.

    her şey bir yana, düğünde bulunan konuklara karşı eşini bu kadar ezen bir kişiye saygı duyulmaz ve bu kadın-erkek meselesi değildir, kimsenin kimseyi başkasının yanında mahcup etmeye/küçük düşürmeye, saygısızlık etmeye hakkı yoktur.

    damada hak verenler aynı şeyi gelinin damada yaptığını düşünürse hareketin aslında çok büyük bir saygısızlık olduğunu fark edeceklerdir diye umuyorum, tabii eğer amaç bağcıyı dövmek değilse.

  • gece 3'te sifon çeken üst komşu

    biz hep sorunu yanlış yerde arıyoruz galiba. sorun gece sifonu çeken komşu değil, duvarların o şifonun çekildiğini duyacak kadar ince olmasıdır. müteahhitlerin daha fazla para kazanma hırsı yüzünden nereden eksiltsem mantığıyla hareket etmesi sonucu depreme dayanıksız, komşunun yaşamına yakından şahit olduğumuz yapılar dikildi. üstünüzün de üstündeki çocuğun koşturmasını duyabilecek evlerde yaşamak zorundayız zira ev almak da yeni bir ev bulup kiraya çıkmak da bazılarımız için hayal oldu artık.

  • ölen emeklinin maaşı da ölmeli

    birileri devletimizi erkin gereksiz giderleriyle, yüksek ihale bedelleriyle, enteresan geçiş garantileriyle, ... ciddi anlamda zarar uğratırken sizler sadece emekli, memur, asgari ücretli, dul ve yetimlerle uğraşın, acısını onlardan çıkarın olur mu? siz sanıyor musunuz ki emekli/memur maaşı düşünce, dul/yetim aylığı kesilince o paralar sizin cebinize girecek? onların daha da fakirleşmesini, onlardan esirgenen paranın başkalarını daha da zengin etmesini istiyor da olabilirsiniz tabii!

    sizi, bu ülkenin asıl müsrifleri, daha fazla kazanabilmek için garibanı yükmüş gibi gösterip onların gelirini de kendilerine aktarabilmek için onlara düşman yapmayı çok güzel başarmışlar.

    dul/yetim maaşını kaybetmemek için evli olduğu halde resmiyette bekar görünen kadınlara devletimizin çözüm bulması gerekiyor, o konuda haklısınız.

  • kadınların istediği her erkeği elde edebilmesi

    erkeklerin ihtiyaç hiyerarşisinde sevgi, saygı, sarılma, yeme, içme vs neredeyse her şey annesi, babası, ailesi, arkadaş grubu vs tarafından karşılanır/beslenir, geriye kalan tek şey ise cinsellik olduğu için bu konuyla sınırlı olarak, genelde doğru bir önermedir.

  • tek eşi olan erkekliğini test ettirsin

    dünyada da ülkemizde de cinsiyet üzerinden nüfus dağılımı kağıt üzerinde neredeyse birbirine eşit olduğuna göre bu şahsın önerisi;
    1-erkek popülasyonun yüzde 25'ine 4 kadın düşmesi, yüzde 75'in açıkta kalması,
    2-erkek popülasyonun kadınları ortak kullanması,
    3-erkek popülasyonun cinsiyet fark etmeksizin herkesin üstünden geçmesi
    sonuçlarından birisine ya da hepsine çıkıyor.

    bunlar toplumdan biraz yüz bulsalar, bebekleri bile işin içine karıştırırlar, yasin suresi de bunların geçmiş versiyonları için gelmiş.

    elin hristiyanı tek eşlilik şart der, bizde bu varlıklar nereye koşacağını şaşırır, içindeki kötülüğe de islam'ı alet ederler! diyanet bunların islam'a verdiği zarara hala neden göz yumuyor, anlayabilmiş değilim!