dondurmalikazandibi3
profili

  • ceren sungur

    şengör ve benzerleri hakkında gayet yerinde ve haklı bir tespitte bulunan ve uzmanlık alanı gerçekten de tarih olan youtuber.

    hangi tespit diyeceksiniz, şu tespit: “şöyle bir problem var: şengör bağlamından da daha yükselirsek, ilkesel olarak, belli bir alanda başarılı olan insanlar kendilerini her alanda yetkin hissetmeye başlıyorlar galiba bir süreden sonra. özellikle tarih alanında. yani şöyle diye düşünüyorlar: ben şu sayısal alanda şu şu başarıları elde etmiş biriyim. tarih ne ki? iki kitap okurum öğrenirim.”

    bu arada alta paylaşılan videonun başında dediklerini de ekliyorum ki şengör fanboyu moduna girip kadını linçleyecekseniz bari ne dediğini bilerek laf edin, üşenip izlememişsinizdir bile sizi gidi ekşiciler sizi:

    “celal şengör'ün tarih bilgisi hakkında ne düşünüyorsun?”

    “olmayan bir şey hakkında ne düşünebilirim ki? ben celal şengör beyefendinin tarih bilgisi olduğunu zannetmiyorum. yaptığı açıklamalardan anladığım kadarıyla en son kırk sene önce basılmış kaynakları okumuş. literatür takip etmediğini fark ediyorum. gerek osmanlı tarihi hakkında gerek avrupa tarihi hakkında zannedersem literatür takip etmiyor. ha yani kendisinin ana alanı bu değil dolayısıyla literatür takip etmesi de beklenmez kendisinden. ama literatür takip etmediğinin keşke kendisi de farkında olsa ve yaptığı yorumlara bu yansısa diye düşünüyorum.”

  • şaka maka enflasyonun düşmüş olması

    benim enflasyon ölçerim süt ve süt ürünleri, öyle akp gibi dış kapının mandalıyla ölçmüyoruz, süt peynir yoğurt vs. fiyatları yükselmeye devam ettiğine göre enflasyon düşmüş de diyemezsiniz, dezenformasyon yaymayın algıcı şahaplar.

    not: düzelttim çünkü sanki enflasyonun düşmesiyle fiyatlar düşecekmiş gibi anlaşılıyordu yazdığımdan, düşmeyecek ama hiç değilse bu manyak hızla artmayacak.

  • rte'nin ben bir yılda her şeyi hallederim demesi

    20 senemizi çalmış, 1 senemizi daha çalamayacak. seçim ertelenmesi ancak savaş ilanı ile mümkündür, erteleyemez, boşuna dil dökmesin.