birbildigimyok12
profili

  • türklerin doğurganlık hızının korkunç düşüşü

    evlenmeyin-evlenmeyin-evlenmeyin ve doğurmayın-doğurmayın-doğurmayın propagandasının eseridir.

    götünde don ağzında diş olmayanlar çocuk yapıyorken gelir sahibi insanların yapmaması sadece ekonomi ile açıklanamaz.

  • 31 mart 2024 seçimlerinin tek cümlelik özeti

    eksiciler siyasetten bi bok anlamaz.

  • özgür özel

    çok öne çıkmayarak akp'nin tabanını ince ve kılıçdar gibi konsolide etmemiş siyasetçidir.

    hiçbir boku beğenmeyen her boku bilen eksicilerin aksine günün büyük kazananıdır.

  • mehmet büyükekşi'nin hastaneye kaldırılması

    cebine indireceği bir kaç milyon dolar gö.ünde patlayınca gerçekleşmiş olan olaydır.

    bylock yüklü fetöcü tff komiserinin başına gelmiştir.

  • f-16 yapmanın çok da zor olmaması

    öyle zaten.

    ama sorun uçak kaportası değil ki avionikler. yoksa gövde ve motoru şuan yaptıkları gibi kopyalayıp bir şekilde yaparsın ama iş elektroniğe teknolojiye geldi mi göt gibi kalıyorsun işte. orası akpli ara malı esnafı ile yapılmıyor okumuş ve kaçmamış çocuklar lazım.

  • 7 haziran 2023 dolar kuru

    yukarı yönlü devam edecek kurdur.

    milletimiz buna karar verdi. dünyada herhangi bir para fonunun başında türkiye'ye bu rejim devam ederken para getirecek kadar salak bir yönetici olmadığı için gittiği yere kadar yavaş yavaş ama emin adımlarla gidecektir.

    dogalgazı ve petrolü yokken adalatten ve liyakatten vazgeçen herhangi bir ülke bunun bedelini öder. biz de ödeyeceğiz.

    devalue eder eder günü kurtarırsınız ülkeyi kurtaramazsınız.

  • muharrem ince

    laik rte.

    kk'dan rövanş alma hırsına kapılmış durumda. peşine taktığı chp'den nemalanamayan ulusalcı grup ve hypecı muhalif gençler ile akp'nin ekmeğine yağ sürüyor hatta bal sürüyor. yaptığı çıkışın kime yaradığını bilmeyecek kadar siyaset cahili olma ihtimali yok. neden ısrar ediyor anlamıyorum.

    2018'de chp'den aday olmuşken bile sandıklardan bilgi alamayan adamın ülke yönetebileceğine inanmak için saf olmak lazım. nevşin ve fatih'e çıkışması ise rte'nin laik versiyonu olacağının işareti. şuanki cb yetkilerini eline geçirmesi durumunda olacakları düşünmek bile istemiyorum.

  • 1-evlenmeyin 2-evlenmeyin 3-evlenmeyin

    bence düzeltilmesi lazım;

    1- ilk karşınıza çıkanla "evlenmeyin"
    2- tipine ya da parasına bakarak "evlenmeyin"
    3- herkes evleniyor diyerek "evlenmeyin"

    eğer "bununla beraber hayat çekilir ya" dediğiniz biri varsa evlenin. hayat tek başına çekilir mi hem de bu ülkede.

  • evlenilecek kadında aranan özellikler

    evli biri olarak tavsiyem yanında olduğunuzda size huzur veren bir kadınla evlenilmeli.

    evliliğin kendisi zaten bir çok zorluğa gebe. karşınızdaki her bokta histeri geçiren egoist ben odaklı bir kadınsa mümkün değil bir ömürü beraber bitiremezsiniz. çiftlerin biraz fedakar olması gerekiyor.

    cicim aylarında farketmek zor ama karşınızdakinin size huzur verdiğinden ve durduk yere sorun çıkartmadığından yada buna eğilimi olmadığından emin olun. çünkü evlilikte hiçbir sorundan kaçamayacak, hepsiyle aynı evin içinde seve seve yüzleşmek zorunda kalacaksınız.

  • 23 şubat 2023 tcmb faiz kararı

    önemi olmayan karardır. açıklayayım.

    geçen sene koptu film. rte çıkıp benim sinyalimi alacaklar diyip 16'dan zorla 1 puan indirtip tüm dünyaya merkez bana bağlıdır mesajını verdiğinden beri piyasa zaten kaale almıyor bu kararları. peki neden bunu yaptılar;

    hükümetin bütçe açıkları için para bulması yani, borçlanması gerekiyor. bu para normalde yabancının döviz getirip tl alıp o tl ile devlet tahvili alması şeklinde elde ediliyordu. taki rte tipi başkanlığa kadar.

    bizim çakma başkanlık sistemi gelince suni devaluasyonlarla dolar 4 iken getirdiği 1 milyar dolar karşılığı tl'sine 10-15 faiz alan yabancı çıkmak istediğinde doları 7-8 bandında bulunca para getirmemeye başladı. devlet tl olarak 100 milyar euro karşılığı tahvil veriyor, parayı devalue edip, geriye 50 milyar bile ödemiyordu.

    2019'da yabancı para getirmeyip sistem kitlenince rte başladı faiz insin demeye. inen faiz demek tr'deki bankaların ucuza para bulması demek. peki bu buldukları %8.5luk ucuz paraları ne yapıyorlar dersiniz? %20-25 getiri ile devlet tahvili alıyorlar. yani devletin (sözde özerk) merkez bankası parayı serbest piyasaya (bankalara) veriyor. onlarda o kadar serbestki gidip tahvil alıyor hükümete borç veriyor. 90larda tansu'nun para basıp görev zararı ödeme muhabbetinin arka kapı versiyonu.

    sonuç; m3'de 8.5 trilyon tl seviyesi ve dolar/tl'de 18 üstü, rekor enflasyon. bu faiz indirimi bankaların aracılık komisyonunun biraz daha artması demek. 8.5da olsa 10da olsa bankaların tl için istediği faiz belli, tl'nin erime hızı belli. sizi beni piyasayı ilgilendiren bir yönü kalmadı yani bu kararın. arada bankalar bu avanta paraları size kredi kartı limiti olarak koklatıyorlar. o kısmı da atlamayalım.

    neyse dayanın az kaldı 3 aya bitecek 20 senelik işkence. 50 senelik akıllandığımızı düşünüyorum. seçim doğru şekilde sonuçlanırsa tr ciddi toparlanma sürecine girer diye umuyorum.

  • 8 şubat 2023 erdoğan'ın afet bölgesi ziyareti

    gel gel anlatırsın "son kez yetki verin kardeşinize, bu enkazı beraber kaldıralım" diye. yıkıntılardan çıkabilirlerse yine oy alırsın belki 68 aldığın maraşla 53 aldığın adıyaman'da.

    tsk'nın sahaya sürdüğü personel sayısı kadar adamı kişisel koruma diye yanında dolaştıran birinin deprem bölgesi ziyaretidir.

    enkaz altında olsam "tayyip istifa" diye bağırırım, bununkiler tutuklamak için hırslarından enkazı elleriyle kaldırır, en azından çıkmış olurum.

  • saadet + deva + gelecek + dp oy oranı tahmini

    mesele getirecekleri oy sayısı meselesi değil

    mesele kafa karıştırmaları ve 6lı masa/rte muhalefetinin chp'den ibaret olmadığı imajı. bakın islamcılar da erdoğan'dan rahatsız diyebilmeyi sağlamaları ve akpden geçiş yapabileceklere kapı olmaları. erdogan sonrası yargılamalarda verecekleri bilgilerin önemi olduğunu da ayrıca düşüyorum.

    teke tek akp vs chp seçimine her girdiğinizde kaybedersiniz. hiçbir akpli chp'ye oy vermez, aynı şekilde chpli de akpye oy vermez geçiş alanları lazım. ayrıca muhalefette birlik mesajı şart. rte ve tabanı vs tüm geri kalanlar imajı önemli.

    tek korkum bu grubun içinden bir truva atı çıkması ihtimali ama o da düşük gözüküyor. susup erdogan devrildikten sonra hesaplaşsalar çok iyi olacak ama bizim dinazor siyasetçiler rahat durmuyor