yayak556
profili

  • why are some turks are so ungrateful

    (bkz: la fontaine's fables)

  • kılıçdaroğlu'nun öz kardeşlerine sahip çıkmaması

    kendi kardeşine torpil yapmamanın kötü bir şeymiş gibi görülmesi bile ülkenin ne kadar yozlaştığının kanıtıdır.

  • kılıçdaroğlu'nun 40 yıl çalışıp hala fakir olması

    aklıma bir kitapta okuduğum çok güzel bir sözü getirmiş aktroll başlığıdır.

    zengin ülkelerin yöneticileri fakir olurken, fakir olan ülkelerin yöneticileri zengin olurlar. bir ülkede devleti yönetenler ne kadar zenginse halk o kadar fakir olacaktır.

  • türkiye'nin erdoğan'dan kurtulamayacağı gerçeği

    35 yaşında bir abiniz olarak 2023'de erdoğan'ın gidip liyakat sahibi ekonomi denilince bir din kitabındaki sure değil de ekonomi kitapları gelen ve ülkenin zenginliğini ve parasını bir avuç yandaşa değilde halka verecek bir kişi geleceğini sanıyorsanız avucunuzu yalarsınız.

    biz 2007'den beri bu kabusun bitmesini bekiyoruz ama her seferinde avucumuzu yaladık sebebi muhalefet veya medya yada dış güçler değil. sebebi bu cahil bırakılmış köleliğe ve sadaka kültürüne alıştırılmış halktır.

    - bir milyondan fazla okuma yazma bilmeyen kişinin olduğu.
    - toplumun yüzde 50 sinin ortaokuldan sonra okumadığı
    - cemaatler, kuran kursları ve tarikatlar ile gencecik fidanların daha büyümeden uyuşturulduğu
    - atatürk ve kemalist reformlarını son 20 yıldır unuturmaya ve silmeye çalışan bir iktidarın kısmen başarıllı olduğu bir ülke burası.

    burası bir baba ve oğlunun telefon ile çaldıkları paralar hakkında konuştukları ve bu basına yansıdığında halkının ne var canım yiyorlar ama çalışıyorlar dediği bir ülke.

    301 tane işçinin patronlarının ihmalkarlığı yüzünden öldüğü davada tek tutuklu avukat ve yıllardır hapiste. hanginiz bu avukat için elinizi kıpırdatınız? bırakın eylem yapmayı bu konu hakkında sosyal medyadaki fikrinizi ne zaman yazdınız?

    hatırlar mısınız ekmek üreticileri sendikası başkanı vardı bir kaç hafta bu halkın milletin hakkını aradı ve günlerdir hapiste. unutuldu gitti bile. sözlükte mangalda kül bırakmayan hangi biriniz bu adamın için parmağını kıpırdattı?

    türk halkı cehalete ve korkmaya alıştırıldı. 2017'de mühürsüz oylara karşı çıkamadık. böyle bir ülkenin ülkenin tüm gücünü elinde bulunduran otokrat liderinden kurtulması çok ama çok zor.

  • tüm olanların fetö'nün bir oyunu olma olasılığı

    (bkz: mal beyanı)

  • yurtdışına gidenlerin geri dönmeye başlaması

    ülkede nitelikli iş gücünün yarısı yurtdışına gitti veya gitmeye hazırlanıyor. şuana kadar geri dönenini hiç görmedim. geri dönmeleri için ülkeye batıran soyup soyan bu iktidarın kaybetmesi gerek.