siyah kertenkele3
profili

  • 1 amerikan dolarının 100 tl olacağı tarih

    burada kına yakacaklar varmış! bak sen şu cehalete.

    dolar 100 tl olmuyor, tl değer kaybediyor. tüm yabancı para birimleri karşısında aynı oranda değer kaybediyor.

    sürekli para basıp, üretmeden ithalata bağımlı olursan paran değer kaybeder ve fakirleşirsin. enflasyon denilen şey tamda senin cebindeki paranın erimesi yani soyulman anlamına geliyor.

    sorumlu kim? dıj güçler!

  • akp kaybedince aktrollere ne olacağı sorunsalı

    bakın şuanda muhalefetin elinde bütün aktroll ve benzeri operasyonlara katılanların listesi mevcut.

    kılıçdaroğlu bürokratlara seslendiğinde çoğu kişi eleştirdi. içeriden bürokratların dışında bu organizasyonun içinde kendini kurtarmak için çalışanlar var. muhalefet ile anlaşanlar şuanda bilgileri içeriden sızdırıyor.

    aktrollere tek tavsiyem imkanları var ise yurtdışına kaçsınlar. aksi durumda hepsi yargı karşısında hesap verecekler. bu iş sosyal medya paylaşımı yaptım diye savunulamaz.

    aleni olarak "organize terör örgütü" gibi bir yapının içinde olduklarını anladıklarında iş işten geçecek.

  • daron acemoğlu'nun chp'ye evet demesi

    muhtemelen siyasetin içinde olmayacaklar. anladığım kadarıyla kalabalık bilim insanlarından oluşan bir ekip kuruluyor. uzun vadeli kalkınma, sanayi ve teknolojide yapılacaklarla ilgili planlama için bir vizyon belirlenecek...

    90 lı yıllarda güney kore ile aynı durumdaydık hatta biz onlarda ileriydik. adamlar dünya çapında markalarla ekonomilerini büyüttüler. biz ne yaptık, borç alınan parayı betona gömüp ihale ile zenginler yarattık.

    ülkenin 20 yılı heba olduğu yetmiyormuş gibi enflasyon 80 lerdekininde üstüne çıktı. en azından o zaman yüklü borç yoktu. şimdi ise ülke borç batağına sürüklendi. garantili ihaleler ile gelecek ipotek edildi.

    siz hala dede, gılışdar, liderlik vasfı yoğğ gak guk diye dalganızı geçin. adam sizin değil! çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceği için mücadele veriyor.

    bu rant ve talan düzeni yıkılmadıkça geleceğin inşa edilmesi mümkün değil. mevcut düzen ile kim el sıkışır ve devran dönmeye devam ederse bu ülkeden umudunuz kesin.

    şuanda sistemin yiyicileri erdoğandan umutlarını kestiler. onlar yumuşak geçişi sağlayamak için ellerindeki gücü kullanacaklar. düzenin parçası olacaklarla, düzene karşı mücadele edenler içinden kimi seçeceksiniz kararınızı verin.