tylerdurdeninkirmiziceketi4
profili

  • arda güler

    çok genç, daha çocuk falan diyenler farkında değil galiba ama arda 19 yaşında. 16 yaşındaki lamine yamal barcelona'da 42 maçta süre aldı bu sezon. yaşıtı gavi milli takımın artık as oyuncusu konumunda, geçen sezon 50 maça çıkmış.

    futbolcu oynayarak gelişir. ben hiç kulübeye demir atıp antrenmanlarla büyük futbolcu olan birini hatırlamıyorum. öylesi mümkün olsa, odegaard avrupa turuna çıkmazdı.

    arda'nın iyi bir teknik direktöre sahip ve düzenli oynayabileceği bir takıma gitmesi kariyerinin devamı için belirleyici olacaktır diye düşünüyorum. umarım doğru bir karar verecektir.

  • ikinci el otomobil piyasası

    tıpkı abd ve dünyanın geri kalanında 23-25 bin tl olan i phone 14 pro max’ın burada 50 bin tl olması gibi,

    tıpkı abd ve dünyanın bir çok ülkesinin kırsalında 50 bin dolara muhteşem evler alabilirken burada sokaklarında keçi boku olan kasabalarda 150 bin dolara daha kötü evler satılması gibi,

    tıpkı kendi milli içkin rakıyı ve çayı dünyanın geri kalanınından 2 kat pahalı tüketmen gibi,

    arabayı da tabi ki yukarıdaki örneklerde olduğu gibi dünyanın bir çok yerine göre 2-3 kat pahalıya alacaksın kardeşim.

    bu ülkede 6 milyon haneye dağıtılan sosyal yardımlar, 5 milyon mültecinin sağlık giderleri, 40 senedir emekli maaşı alan çıkar telefonunu diye gezen dayılar, öğretmenden fazla maaş alan çaycılar, vergi borcu silinen şirketler, vergi kaçıran işletmeler öyle bir ekonomi yaratıyor ki, işte sen bu açığı finanse etmek için bu sallanan yapı çökmesin diye 3 kuruşluk şeyi 5 liraya almak zorundasın. olay ikinci el araç değil yani.

    bu noktaya bir günde gelinmedi, bir günde de düzelmeyecek. ötv kalkacak diyen naif kardeşlerim, o ötv kalkarsa bu sallanan yapı başımıza çökecek. kalkar ama bugünden yarına kalkmaz.

    aklı başında politikalarla orta uzun vadede mümkün. ama acı reçeteyi henüz görmedik bile.

  • fenerbahçe atatürk stadyumu

    yapılır da açılış töreni düzenlenirse, galatasaray formamı giyer stad önündeki etkinliklere katılırım.

    hatta fenerbahçeli bir arkadaşım için de store’dan alış veriş yapar kendimce ekonomik destek olurum.

    fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışır, dönemin anlam ve önemi sebebiyle ileride gururla anlatılır bir şey olur. umarım olur.

  • 23 kasım 2022 fas hırvatistan maçı

    fas’ta faslılarla birlikte izlerken dünya kupasının nasıl güzel bir etkinlik olduğunu hatırladım. tüm şehir ayakta, etrafta bayraklar, müzikler.

    ulan zımbarator karadağ, letonya falan saçma sapan 2 puan kaybı olmazsa biz de buradaydık.

    neyse maça gelecek olursak fas beklentileri karşıladı, bir aksilik olmazsa bir puanı cepte gibi bir oyun oynanıyor. hakem ibnesi modric’e 2 tane sarı veremedi, ikisi de çok net tartışmasız sarı olduğu halde.

    kendimi benekli ayhan gibi hissediyorum yine gittik garibanı tutuyoruz.