rusya4
profili

  • iban'ı ekran görüntüsü olarak gönderen insan

    bankaların mobil uygulamalarının artık ekran tarama özelliği ile ekran görüntüsünü çekip otomatik iban'ı aldığını düşündüğü için umursamaz insan olabilir. hatta kamerayla çekilen kart üstündeki iban'ı da otomatik çekebiliyor. ama ben hiç yapmadım şahsen, ayıp la. adam gibi kopyala gönder işte. adama kolaylık olsun.

    bu arada cahil arkadaşların haberi olsun karekodla okutup bile iban'a para gönderebiliyorsun. bizim salaş restoran yapmış masaların köşesinde iban karekodu ve iban var. öyle ödeme yapabiliyorsun ama çakal pos cihazı almıyor.çok da matah bir olay değil o.

  • selamun aleyküm diyene cevap vermeyen insan

    kaba insandır. ateist de olsan bir "merhaba" demeyi çok görmemeli insan. yok yahudi selamıymış da bilmem ne, ulan siz var ya, hiç mi never judge a book by its cover diye bir söz duymadınız? "merhaba" kelimesi de farsça, onu ne yapacağız? adam "arapça bilmiyordur." falan demiş, abi ne olduğunu biliyorsan selamı karşıla. ha bakarsın adamı sevmedin, muhabbetini sevmedin, dünya görüşünü beğenmedin kibarca muhabbeti keser, ondan uzaklaşırsın. ha tipini beğenmediysen, ne olduğu zaten kilometrelerce öteden belliyse, sadece selamı al ama muhabbet etme.

    bu nezaket değerini anaokulunda falan kazanmak lazımdı ama bilemiyorum.

  • işten çıkıp spora gitmek

    masa başı bir iş yapıyorsanız garip bir şekilde yorgunluğunuzu atıp şarj olmanızı sağlayan eylem. kardeşim o yorgunluk, kendini yatağa atma isteği hep hareketsizlikten, hele iki ağırlık kaldır, hafif kardiyo bak bakalım aslında ne kdar enerji dolusun. bir de üstüne soğuk duş aldın mı, ohh yeniden doğmuş gibi olursun. tabi akşam koltukta uyuyakalıyorsun ama olsun. değer. ruhen de çelik gibi yapar sizi.

  • memur olup boş bir hayat yaşayıp geberip gitmek

    en iyisidir. dolusunu boşunu zükeyün, böyle boş yaşamaya kurban olurum ben. işsizlikten, çalışma şartları boktan işlerde çalışmaktan iyidir. tatilini falan da geç, 8'de gideyim 5'te geleyim, yemek yiyeyim, ana haber bültenini izleyeyim, siktiriboktan bir açık oturum programında ülke gündemi tartışılırken uyuyakalayım koltukta. yazları yatınızda hatunlarla tekilanın dibine vurun banane lan?