birinci nesil yazar2
profili

  • türkiye'de yaya geçidinde yol veren sürücü

    geçenlerde dubai'deydim. nüfusunun yarısı hintlilerden oluşuyor bildiğim ve gördüğüm kadarıyla. kalanı ya arap, ya bangladeşli, ya pakistanlı ya filipinli. hani geri kalmış medeniyetler topluluğu diye bildiğimiz memleketlerden.

    yaya geçidine yaklaştığımı gören duruyor gören duruyor. gözlerime inanamadım. aslında normali bu. ama bu normal gözüme öyle medeni bir davranış gibi geldi ki.

    geçenlerde pendik'teydim. yaya geçidinde beklerken ben bir araç duruverdi geçmem için. sonra arkadakiler tabi korna kıyamet. (içlerinden de küfür kıyamet olduğuna o kadar eminim ki.) yok baba yok, katı kurallar konması gerek, her yaya geçidine kamera gerek, ciddi yaptırımlar gerek. başka türlü bizim insanımız insan olmaz.

  • reha muhtar'ın ses kaydı

    konudan bağımsız yazmak istedigim bir şey var.

    basligin en begenilen entrysine bakiyorum;
    "...bunu da muhtemelen kayda alıyor ki karşı tarafı tauntlamak için elinden geleni yapıyor bu yüzden.

    sonra karşı taraf tauntlaninca, ..."

    ve gozlerimin kanamasina engel olamiyorum.

    herifin ilk paragrafindaki girdisi olan "tauntlamak" kelimesini hatali yazdığını düşündüm

    ama fakat velakin, ikinci paragrafta da ayni kelimeyi görünce bunun (malesef ki) bir hata olmadığını anladım.

    bakin ben 35 yaşındayım, eski neslin de yeni neslin de ürettiği saçma sapan sapalak kelimelere aşinayım. işim gereği plaza diline de aşinayım ama bu baska bir boyut amk.

    tauntlamak ne lan?

    bu nasil bir boyut? bir de nasil en begenilene girebilir bu? herkes anladi mi yani ne anlatmak istediğini? hepiniz mi yediniz lan kafayi?

    mustafa kemal atatürk der ki;

    "türk milletinin dili türkçedir. türk dili dünyada en güzel, en zengin ve kolay olabilecek bir dildir. onun için her türk, dilini çok sevip onu yükseltmek için çalışır. bir de türk dili, türk milleti için kutsal bir hazinedir. çünkü türk milleti geçirdiği sonsuz felaketler içinde ahlakını, göreneklerini, anılarını, çıkarlarını kısacası; bugün kendisini millet yapan her niteliğinin, dili sayesinde korunduğunu görüyor. türk dili, türk ulusunun yüreğidir, beynidir."

    ey türk gençliği. titre ve kendine gel, aklını başına devşir amk