rudolf warner5
profili

  • ne kadar sevilmedin

    hiç sevilmedim. sevdiğini sandığım insanlar da, arkamdan güzel tiyatro çevirmişler. sevilmemeye değil de, böyle kanı bozuklara denk gelmeye üzülüyor insan...

  • sana vurana sen de vur diyen ebeveyn

    hayatın öğrettiği en acı ve sade kurallardan biridir. biri canını yakıyorsa, onun canını yakman gerekir. alttan alınca büyüklük sende kalmıyor. karşındaki mütevazılığını eziklik, korkaklık olarak görüyor. o yüzden en şiddetli yumruğu, birine karşılık verdiğinde atman gerekir.

  • yaş ilerledikçe fark edilen şey

    hayatın ciddiye alınacak hiçbir tarafı yok. insanlar ve karakterlerinin beş para etmediğini, onlar için edilen mücadelenin anlamsız olduğunu nefes aldığın her gün ciğerine işleye işleye anlıyorsun. herkes sahtelikte birbiriyle yarışıyor. kimisinin vicdanı, kimisinin karakteri, kimisinin de sevgisi... bu mücadelede hiçbir şeyi önemsememenin ve yalnız olmanın insana bir ödül olduğunu fark ediyorsun.

  • karadenizlilere karşı duyulan nefret

    ömrü hayatım boyunca genelleme yapmaktan hep kaçındım. deneyimlemediğim hiçbir olayın ve düşüncenin arkasından koşmadım. tecrübelerim ışığında net olarak söyleyebilirim ki, hayatımda karadenizliler kadar bir şeyi anlamaktan yoksun, aklınca şark kurnazlığı yapmaya çalışan, çirkef ve kanı bozuk canlıyı başka yerde görmedim. bu düşüncemden dolayı taşlanabilirim. hiç önemli değil. ancak tanıştığım o kadar karadenizli arasında bir tane ''insan'' olmaması benim suçum değil. umarım bu fikrim ve önyargım zamanla değişir.

  • geceye ilişkilerden öğrenilen bir ders bırak

    bir ilişki ayrıldığınız zaman değil, araya bir başkası girdiği zaman sona erer.