demirj23
profili

  • trafikte görüldüğünde mutlu eden davranışlar

    istanbul gibi kronik trafik sorunu olan bir şehirde sabahları okula giden minik öğrencilerin servis camından size el sallaması sizin de onlara karşılık verdiğinizde gülümseyip diğer arkadaşlarına söylemesi sonra tüm arkadaşlarıyla birlikte el sallamaları ve yine sizin karşılık vermeniz sonucunda yüzlerindeki o gülümseme ve mutluluk ifadesi trafiğin yoğunluğunu ve stresini alıp götürüyor okul servisinin yanından geçerken camlara bakarsanız aynı mutluluğu siz de yaşayıp yaşatabilirsiniz.. :)

  • bayilerde sıfır km araç bulunamaması

    bayilerin arka tarafında mevcut otoparklarda bulunan sıfır km araçlardır. milletçe birbirimizi düdükleme odaklı bir yaşam formu sürdürürdüğümüz için çokta yadırgamayın...

    pandemi döneminde, türkiyede epey tanınmış markakarın bayiliğini yapan ve onlarca şubesi olan bir holdingin hukuk müşavirliğinde çalısıyordum. mesela 2020 ocak ve şubat ayında renault clionun en boş paketi 156.000 tl. ayda bir şubeden ortalama 4 5 araç satışı olur bu modelden. mart başında haftada ortalama 10 tır her tırda 8 araç olmak üzere ford renault opel marka araçlar stoklanmaya başladı. bizim otoparklar yetmedi ispark ile anlaşma yapıp büyükçekmece civarında sadece bize tahsisli yer kiraladık. tabi bu arada araçlar sürekli geliyor. deli gibi talep var. ama satmıyoruz çip krizi diyorlar şu diyorlar bu diyorlar. 1 mart 30 mayıs arası hiç araç satılmadı. 1 haziran itibariyle 156.000 e gelen araçlar 300 bin bandında satışa çıkarıldı. opsiyonlar hariç. bin e yakın araç stoklandı o dönem sadece benim çalıştığım firmada. bugünkü alışkanlık aslında ordan kalma. kötü bir anı ancak maalesef gerçekler böyle.

  • iki yaşındaki bebeğin istismar sonucu ölmesi

    insanlığımız adına utandığımız bir alçaklık haberini daha maalesef bugün beylikdüzünden duyduk. henüz iki yaşında olan bir bebeğe muhtemelen aile üyeleri tarafından tecavüz edilmiş. minik bedeni bu işkenceye daha fazla dayanamayarak melek olup gitmiş. söylenecek söz yok, kelimeler bitti...

    kaynak

    kaynak 2

    edit : bazı siyasi parti yöneticilerinin olayın üstünü kapatmak için hastanedeki doktorlara otopsi yapılmaması ve balkondan düşmeye bağlı gerçekleşen ölüm olduğu yönünde rapor tanzim etmeleri için baskı yaptığı iddiaları var.

    edit : diğer başlığı görmeden açılmış bir başlıktır. gündemde kalması ve üstünün örtülmemesi adına moderatörden birleştirilmesini rica ediyorum.

    edit : mika can raun estetiğine bile daha çok entry girilmiş, yazık..