sylarcan3
profili

  • 2019 iç savaşı

    bu geyik yillardir donuyor, elli kere de yazildi da, hala bu ic savasin kimler arasinda cikacagina dair mantikli bir aciklamaya denk gelebilmis degilim. ic savas dediginiz sey silahli iki grup arasinda olur. bu gruplardan birisi devletin bizatihi kendisi olabilir, devlet destekli milisler olabilir, devletin silahli guclerinin farkli iki kanadi olabilir, olabilir de olabilir.

    ama muhaliflerle iktidar yanlilari arasinda ic savas cikacagi soylenen bugunun turkiye'sinde, akp'nin tabanini aleyhine surekli doldurdugu laik kesimin orgutlu veya orgutsuz herhangi bir silahli gucu bulunmuyor. dolayisiyla silahli iki grup arasinda bir catisma cikma riski yok, zira ortada silahli iki grup yok.

    toplu bir galeyan durumunda olacak olan sey bir ic savas degil, devletlesmis olan bir parti ve bu partinin destekcilerinin, sevgi pitircigi muhaliflere karsi gerceklestirecegi bir kiyimdir.

    turkiye'de gerceklesme ihtimali olan ic savas senaryolarinin birincisi (zaten yillardir dusuk yogunluklu olarak bir ic savasin yasandigi) guneydogu'daki olaylarin suriye savasinin da etkisiyle topyekun bir kurt kalkismasina donusmesi; ikincisi ise ordu/emniyet/istihbarat icerisinde bulunan farkli gruplarin aralarinda catisarak turk silahli kuvvetleri'nin/mit'in/emniyetin bolunmesi ve/veya birbirleriyle catismasidir.

    ki 15 temmuz'da kismen yasanan ve halkin darbeyi onlemesi goygoyunun yaninda 15 temmuz'u gercekten tehlikeli yapan sey de budur. 15 temmuz bir ic savas provasiydi denerek kastedilen sey de ancak bu turlu bir senaryo olabilir. ancak bu senaryoda da yasanan sey akp'li muhalif catismasi degil, baska cikar gruplarinin catismasidir.

    dolayisiyla artik su 'turk halki cok kutuplasti sokaklar karisacak' goygoyunu birakin, zira dedigim gibi bu durumda olacak olan sey ic savas degil en fazla katliam olur.

    hepinize hayirli tiraslar dilerim.

  • 31 mart 2016 rte'nin hastaneye kaldırılması

    saka maka boyle bisi olsa da tayyip erdogan amerika'da olse bundan sonraki 200 seneyi "amerika'da zehirlediler", "cia operasyonu" muhabbetini yaparak geciririz. al basina belayi.

  • milli maçtan sonra mehter marşı çalmak

    mac esnasinda "ya allah bismillah allahuekber" diye bagirmak, iman gucuyle rakibi yenmek, mactan sonra mehter marsi calmak, turk'un gucunu gostermek, turk islam senteziyle sov yapmak, basbakan'in tribunde sehit cocuguyla gozleri dolarak mac izlemesi, tribundeki taraftarlarin "sehitler olmez vatan bolunmez" pankartlariyla laylaylom ziplamasi, spikerin gezici ateist istanbul seyircisine laf cakarak konya seyircisini ovmesi, iste size akp'nin yeni turkiye'si. parti-devlet, millet-ummet el ele.

    bu esnada yuksekova'dan 14 sehit oldugu yonunde soylentilerin cikmasi da sadece munasebetsiz bir detay tabii, bakalim ne cikacak arkasindan.

    edit: aynen yukaridaki bir entride dendigi gibi, eskiden olsa benim de "ehehehe nasi koyduk lan" tepkisi verecegim bisi bu, kalkar gule oynaya eslik ederdik belki, ama bugun itibariyle konya'da bu marsin calinmasi aha yukarda yazdigim seyin bir tezahurudur, eksigi fazlasi degil. biz bu ulkede artik "bunlaaaaaar" diye adlandirilan kesimsek, mehter marsina alacaginiz tepki de budur, al sana kutuplasmanin allahi.