ermac2
profili

  • 90'larda tüm babaların atariye karşı olması

    babam ben 5 yaşındayken vefat etmişti. atari salonuna gitmemize karşı olan annemdi. bir gün atari salonunda yakaladı abimle beni. bir de kuzeni.

    bir güzel haşladı bizi. amcama da kuzenimin de atari salonunda olduğunu söyledi. amcamın dediği "gitsin zekayı geliştirir" olmuştu. o an gözümden bir damla yaş süzüldü.

    ama hakkını yemeyeyim kara kutu'dan ps2'ye kadar tüm konsolları aldı bize.

  • askerde albaya kafa atmak

    burdur'da askerlik yaptığım dönemde ibrahim diye 40 yaşının üstünde bir abi vardı. asker kaçağı olarak yakalanıp gelmiş askere. belanın tekine benziyordu. burdan bir çıkayım eniştemi öldüreceğim see see see falan diyordu.

    bir gün "sen git de ablan gelsin, yaylalar yaylalar." diyerek koşu yapıyoruz. bu ibrahim abi de arkamızdan yay topluyor. ordan cemalettin yüzbaşı "ihtiyar, sen de biraz koş. az götü kaldır lan" dedi. hadi göt neyse de ibrahim abinin lan lafına tahammülü olmadığını biliyorum. koşa koşa gitti cemalettin yüzbaşıya bi kafa attı. cemalettin yüzbaşının kaşı yarıldı.

    ondan sonra bir daha hiç lan diyemedi. çok dayak yedi ama bir daha kimseye lan dedirtmedi. ikimizin de usta birliği siirt'e düşmüştü ama hiç göremedim onu orda.