karsilikliaskyok1
profili

  • kiraların e-devlet üzerinden ödenmesi

    *evi kiraya vermez diyenler icin: katlanarak artan emlak vergisi sebebiyle 7 tane evi olan kisi 1 milyon liralik o 7.evini yilda 150-200bin tl odememek icin satmak zorunda kalacak bu ev bollugu olusturacak ve fiyatlari asagiya cektiginden kiraci sayisi azalip kendi evlerini almalari kolaylasacak.
    duzenlemenin amaci zaten ev stokculugu yapip manipulasyon yapanlar

    her evin tapusu ve sistemde bir kayit numarasi oldugundan gerekli olandir. boylece elden odemelerle vergi kacirmanin onune gecilecektir ve cok evi olanlardan daha fazla gelir vergisi alinabilecektir. ayrica kirayi odedi odemedi gec odedi fazla zam yapildi dava yuku bitecektir.
    emlak vergiside her sahip olunan ev icin katlanarak artmalidir boylece bolge bolge evleri satin alip calisanlara yuksek fiyattan vermeye calisan emlak cetelerininde sonu gelecektir.

    (bkz: #140656509)
    (bkz: #140658213)
    *sisteme kayitli oldugundan yeni kiracidan daha yuksek tutarlar istenemeyecektir.
    **cok evi olandan emlak sayisina gore %0.2 yerine %10+ lara varan evin degeri uzerinden vergilendirme yapilmis olacaktir. bu yolla saglanan gelirden ulkeyi ileriye tasiyacak genclere yurt ve okullarda ucretsiz yemek saglanabilir.
    gelen mesajlardan: 'avrupa’da ev kiraladığında imzalı sözleşmeni gelir idaresi başkanlığına verip kayıt belgesi alman gerekiyor. ayrıca emlakçı her şeyle ilgileniyor tamirat tadilat vs. onun aldığı komisyon da sisteme girip vergilendirlmiş oluyor.'