el sodro2
profili

  • restoran ikramının sadece türkiye'de olması

    --- spoiler ---

    ben onu bunu bilmem. tavacı recep’te bir ana yemek sipariş verirsiniz, yemekten önce içli köfte, kuru biber dolması, kişi başı bir salata, çiğ köfte ikram edilir. yemekten sonra ise irmik helvası yanında dondurma ve baklava ikram edilir. bunların arkasından çay ikramı vardır. bu saydıklarım tamamen ücretsiz ve siz söylemeden otomatik olarak getirilir.
    --- spoiler ---

    vay anasını arkadaş. tamamen ucretsizmiş. daha geçen gün iki porsiyon tavaya 620 lirayı ben verdim lan bu amk yerinde. hep ağzı olan konuştuğu icin bu hallere düşüyoruz. tavacı recep senin mah yüzüne hevesti ya amk. tamamen ücretsizmiş. gel de sinirlenme böyle andavallara.

    ikram diye birşey yoktur. ikram denilen şeylerin parası sizden yeseniz de yemeseniz de alınır. dikkat edin; "yemeseniz de" alınır. ya kardeşim ben bunu yemiyorum deseniz, abi o ikramdi zaten derler. keşke adı ikram olmasa, fiyatları belli olsa da, sevmediğimiz ikramları istemesek. misal ben kısır sevmem, kebapciya gidiyorum kısır geliyor önüme. yemediğim halde onun maliyetini kasada ödüyorum.

  • türkiye cennettir palavrası

    evet, bizden başka herkes için cennettir. mesela bir alman, rus, arap için cennettir.
    bizim yakınından bile geçemeyeceğimiz yurdun en güzel koylarında, otellerinde, kendi bütçesine göre üç otuz paraya burada krallar gibi bir yaz geçirir. afganlar, suriyeliler, pakistanlı, yok bilmem hindistanlı için de cennettir. hudut sınırları ağzına kadar açık, gelir yerleşirler. bize de herkese bu cenneti yaşasın diye çalışmak, kan vermek, can vermek düşer.