bir yerden bir yere gitmek için toplu taşıma kullanacak kişilerin oluşturduğu kuyruk esnasında kuyrukta bekleyen bazı kişilerin sigara içmek ve dumanını başka insanların suratına ya da arkadan saçlarına üflemek kaydıyla gerçekleştirdiği eylemin yasaklanması gerekliliği talebidir.
çünkü nezaket ya da görgü kuralları nedir bilmeyen insanların özgürlüklerinin belirli konularda kısıtlanabilmesi ile diğer insanların özgürlük alanları bazı faşistler tarafından işgal edilmemiş olacak.
daha az önce bu konu sebebiyle sırada bekleyen iki kişi tartıştı ve sigara içen şahıs açık havada olduğunu iddia ederek haklı çıkmaya çalıştı.
evet, belki bu durum yasaklanabilecek bir durum değil ama ben buradan en azından yazmak istedim ki sayın sigara severler ve otobüs kuyruğunda sigara içenler, başka bir insanı bu denli rahatsız edecek bir eylemi gerçekleştirirken gerçekten hiç mi rahatsızlık hissetmemektesiniz ve hakikaten bu eylemi gerçekleştirirken etrafınızı rahatsız ettiğinizi hiç mi algilayamamaktasınız, yoksa bu durumu umursamamakta mısınız?
ve siz devlet yetkilileri neden otobüs kuyruklarının olduğu bekleme alanlarını sigarasız alan olarak planlayamıyorsunuz?
not: lokasyon ankara.
edit: öncelikle mesaj atan arkadaşlara teşekkürler. çalıştığım için tek tek dönüş yapamadım. genel olarak duraklarda zaten yasak olduğu belirtilmiş. ben bunu bilmiyordum fakat şöyle de bir ayrıntı var ki benim bahsettiğim bekleme sıralarında 50 metrelik falan kuyruklar oluyor. mesaiye gidenler ve dönenlerin saatleri olduğu için kuyruklar çok uzun. dolayısıyla durak çatısı altında değil herkes. bu 50 metre uzayan kuyruk da durak sayılır mı kural uygulanırken bilemedim. ama yine de şikayet edeceğim artık madem öyle. çünkü rahatsız olduğunuzu belirttiginizde bile mahcubiyet duymuyor bazı insanlar. dolayısıyla şikayet edilmeyi hak ediyorlar.
raskolnikov un vicdani1 profili
-
otobüs sırasında sigara içmenin yasaklanması