tertibibend2
profili

  • nihat genç'in atatürk'e iftira atması

    son yıllarda iyice aklını yitiren bir psikozun son hezeyanı.

    bu "bilgi"nin kaynağı adı geçen delinin mabad-ı şahanesi herhalde. atatürk ile ilgili onca iftira işittim ama böyle uçuk bir lafı ilk defa duyuyorum.

    edit: bilen arkadaşlar uyardı, nevroz değil psikoz bu diye. psikozun tanımına bakınca ben de ikna oldum. "psikoz hastanın gerçeklikle olan bağını tamamen yitirmesi olayıdır."

  • ayşegül aydın'ı öldüren afgan sapığın ifadesi

    elim ayağım titreyerek okuduğum ifadedir. bu -haliyle- çeviri olduğu için oldukça yumuşatılmış bir metindir diye tahmin ediyorum. aklımda çakır'ın hapiste yakaladığı o ...'nu yerden yere vurduğu sahne dönüp duruyor.

    ...

    şöyle:

    "olay günü alkol aldım ve cami civarında dolaştığım sırada ayşegül'ü gördüm. alkolün etkisiyle hoşuma gitti. beğendim ve gittiği yöne doğru arkasından takip ettim. tenha ve ağaçlık bir yere geldiğimizde, arkadan yaklaşarak habersizce boğazını sıktım ve etkisiz hale getirmeye uğraştım. aniden baygınlık geçirip, yolun kenarına düşerek kafasını çarptı. sürükleyip, çalılık ve ağaçlık alana soktum. pantolonunu çıkarttım. çevreden sesler gelince pantolonunu giydirdim.

    biraz uzaklaştım, sonra geri gelip yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. yüzünde sıcaklık ve ağzında köpük vardı. çantasındaki ıslak mendil ile ağzını ve yüzünü sildim. yarım saat ayıltmaya çalıştım, başaramayınca sırtıma alıp yol kenarına taşıdım. yakın bir iş yerinden bir şahıs geldi. bir araç durdu, sağlık ekiplerine haber vermelerini istedim. kalabalık olunca biri kızı tanıdı ve ailesine bilgi verdiler. olup bitenleri kenardan izledim hatta kız arabaya konulurken yardım ettim.

    pelitli'de oturan bir tanıdığım, afganistan uyruklu arkadaşımın yanına gittim. kendime çok kızıyordum, sinirle elimi aynaya hızlıca vurdum. ayna kırılarak camlar sol elimi kesti, kendi kendime yarayı sardım. saklandığım evde jandarma ekipleri tarafından yakalandım. elimi görünce ambulansla hastaneye götürdüler. tedavi edilip, karakola götürüldüm. olay nedeniyle çok üzgün ve pişmanım. bu olaya her ne kadar kalkıştıysam da kaçmadım ve yardım çağırdım. kıza herhangi bir cinsel eylemde de bulunmadım. sadece soyup tekrar giydirdim, pişmanım."

    şimdi, bu olaydan sonra istanbul'da 6 tane genç bir pankart astı. hatırlıyorsunuz değil mi? neydi: "hudut namustu." aynen böyle yazıyordu. o 6 tane delikanlı 12 saat içinde gözaltına alınıp 24 saat terörle mücadelede sorgulandılar. evet, hudut namustu bir zamanlar. bu ne idüğü belirsiz kaçaklar türk milletine hayatı zindan ediyorlar. ayşegül aydın 16 yaşındaydı. allah belanızı versin. allah binbir türlü belanızı versin.

    ağırlaştırılmış müebbet istenmiş.

    kaynak

    edit: #139362625 burada yazar arkadaşın söylediği çok canımı sıktı. "avukat aklı kokuyor", evet. ben çeviriye yordum ama o kısmı da var. böyle avukatlığa da lanet olsun.