ailecebegenerekizliyoruz3
profili

  • çocuğunu 36 saat aç bırakan sahte doktor

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    çocukta metabolik kayıplar çoktan oluşmuş, nefesinde keton aseton kokusu var diyor çocuk insülin sorunu yaşıyor deliricem, buna bağlı beyinde blokajlar, psikolojik birçok belirtiyi marifet gibi dile getirmiş…gündemden düşmemeli.

    acilen ilk müdahalesi tıbbi olarak yapılmalı ölmeden…

    ayrıca bu çocuk okula gidiyor oruç okul zamandıda oluyordur, okulun öğretmeni, rehberlik psikolojik danışmanı yok mu… görmemezlikten gelinip bu yetkili kurumlara bildirilmediyse onlarda suçlu…

  • masterchef türkiye

    fatmanur için “seni zaten hiç kimse sevmiyor”kelimesi bir çok küfürden daha ağır ve psikolojisi açısında çok daha yıkıcı, bu cezalandırılmalı, o kızın iç dünyasını, hastalığı sebebiyle uğradığı benlik saygısını, trsvmalarını bilemez kimse, buna kimsenin hakkı yok, bu zorbalık ve suç. bu sebeple kızın ne yaşayacağını kimse tahmin edemez.

  • çocukken hiçbir spora ve sanata yönlendirilmemek

    yönlendirmek değilde fikrimiz merak edilmezdi ki, sevdiğimiz birşeyi söyleyelim... anne baba kutsallığında, sokakta oynadığımız yanımıza kar kaldı.

    şimdi 4 yaşında kızım, 5 yaş oğlum var, oğlan ben piyano öğrenmek istiyorum dedi 4 yaşında, gittik yazdırmaya, kız orada bale yapanları gördü, ben bale istiyorum dedi onu da yazdırdık, mis gibi devam ediyorlar, severek, ne istediğini bilen çocuklar artık, şevklerini kıran ama kutsal ana babalıktan ödün vermeyen ebeveyn değiliz biz, ne hakla, insan yavrusu bu, caretta caretta değilki, bizim onlara karşı sorumluluğumuz var... biz halı desenini incelerdik, bizim bir fikrimiz, isteğimiz olabilirmi, varsa da yutar bokumuzdan çıkardı düşünce, söyleyenede boş işler der geçerdi, öyle bir nesildi, çok yıprandı şuandaki orta yaş ve genç nesil anne babalar, bu aşamayı kırmaya çalışan nesil bizler olduk, helak olduk.

    mevzu para da değil, her haftasonu bir şey yapıp kendi egolarını doyuran ebeveynler dolu ortalık, çocuğun o sanat ve sporuna para ya da zaman lüks geliyor adama. neden koştursun çocuğun peşinde... şuanda da aynı şekilde gözlemliyorum, parası var, eğitimlide biz bir haftsonumuzu çocuğa yatırım yapıp onun peşinde koşuyoruz, 10 ay her haftasonundan bahsediyorum, yoksa bizde biliyoruz her haftasonu işten arta kalan zamanda keyif yapalım evde ya da orada burada, türk anne-babası para olsada kendi bencilliğinden vazgeçermi, ilkönce büyük ufaklıklar doyacak, bu ebeveynlerde haftasonu şurda kahvaltı keyfi, burada kahve keyfi, çeşme keyfi. bu biraz ebeveyn bencilliği ve vizyonsuzluğuda.

    ben umutluyum yeni nesilden, ne düşündüğünü saklamayan, birey olan, isteğini, düşüncesini söyelrmekten çekinmeye, birey olabilmiş, kendini anne baba saçma kutsallıklarıyla ezdirmeyen nesil, ne kadar artık şartlar zor ve kötü dönem olsada yeni nesilden umudumu asla kaybetmem.