bela tarr1
profili

  • better call saul

    yeni izleyebildim. elim ayağım titriyor.

    --- spoiler ---

    lalo ile howard'ın dizi boyunca aynı sahnede görüneceğini bile tahmin edemezken ilk ve son kez bu şekilde karşılaşmaları trajedinin boyutunu arttırmış. en son mike, walter tarafından pisi pisine öldürüldüğünde bu kadar kızmıştım. o iki gereksiz el birliğiyle adamın başını yaktılar ya delireceğim. her daim güleç yüzünle hatırlayacağım seni howard, sen bu dünya için fazla iyiydin zaten. giderayak postanı koydun ya o bile yeter abiciğim.
    --- spoiler ---

    howard'ın ölümünden bir kaç dakika önceki tiradını da paylaşalım dursun. nasıl da çarptı gerçekleri yüzlerine. hababam sınıfındaki ahmet'in tiradından sonra gördüğüm en iyi tirat.
    --- spoiler ---

    böldüğüm için kusura bakmayın, ama size bir hediye getirdim. abinle ben, her büyük zaferin ardından bay macallan ile bir toplantı ayarlardık. chuck'ın durumu dahiyene özetleyişi ki belli zaten. neyse bu… bu senin için. hak ettin. kazandın. bunda öyle iyisin ki. ben de merak ediyordum tüm bunların olayı ne? yani kendinize ne diyorsunuz? nasıl bir mazeret ile durumu aklıyorsunuz? "howard götün teki, bunu hak ediyor" mu? nedir? hep chuck'tan yana oldum, ondan mı? seni ofisinden alıp belge incelemeye verdim diye mi? hepsinden öte bir şey mi? howard, babası sayesinde tepeye tırmandı ancak ikiniz de sıkıntı içindeydiniz. "howie'de hep fazlası vardı, bizse azıyla yetindik, onu alaşağı edelim de gününü görsün" mü? bunu bana yapmanıza müsaade eden şey ne? çünkü bu öyle basit bir oyun değil. hayır. bu benim arabama bovling topu fırlatmaktan öte bir şey. planlama gerektiriyor. koordinasyon gerektiriyor. kaç haftanızı verdiniz? yoksa aylarınızı mı aldı? kolay olmamıştır muhtemelen. o yüzden söyleyin, neden? bu detaylı planı neden kurdunuz, sadece beni alaşağı etmek için mi? ben daha kötülerini de gördüm. borç. depresyon. evliliğim bitme noktasında. he tabii, yılın büyük bölümünde misafir evimde kaldığımı da ekleyeyim. bizim howard'ın atlatması gereken bir şey daha işte. ama evet, ayaklarımın üzerindeyim. iyi olacağım. ama sen? bundan çok uzaksın. siz ikiniz... siz ruhunuzu kaybetmişsiniz. jimmy, kendine hayrın yok. chuck biliyordu bunu. senin yaratılışın böyle. ama sen? tanıdığım en akıllı ve en umut vaat eden insanlardan biri. seçtiğin hayat bu mu? birbiriniz için yaratılmışsınız. bir olmadan bir parçanız eksik. para için yaptığınızı sanmıştım ama şimdi taşlar yerine oturdu. siktir et parayı. sadece eğlenmek için yapmışsınız. leopold ve loeb gibisiniz. iki sosyopat. hayır, doğru olduğunu biliyorsunuz, sadece kabul edecek yüreğiniz yok. bunu herkesin görmesini sağlayacağım. çünkü ben hayatımı herkesin doğruyu bilmesine adadım. inanın buna. kim olduğunuzu sonsuza dek saklayamazsınız.
    --- spoiler ---