öğretmenler sizin 8 dakikalık misyoner pozisyonunuzun yan ürünlerine bekçilik yaptıkları için maaş almıyor geri zekalılar. çocuklarınız sizin gibi vasat olmasın diye maaş alıyorlar. öğretmenin bugün alacağı maaş, senin çocuğunun ve torununun nasıl bir ülkede yaşayacağını belirliyor.
menderes iktidara geldikten beri, eşi çalışmayan bir öğretmenin ek iş yapması, pazarda tezgah açması, okuldan kalan zamanında işportacılık yapması alışılmış bir şeydi. çünkü kirasını ödeyebilmesi başka türlü mümkün değildi. bunun bir sonucu olarak, 13 yıl çalışıp 40 yaşında emekli olan davarların çocukları, 60 yaşında emekli olup da üç kuruş maaş almak için itin köpeğin kesesini dolduracaklar diye götlerini yırtıyorlar. zira; oecd'nin derlediği pisa karnesinde göre türk gençleri okuduğunu anlamada 70 ülke içerisinde 50. sırada (2015).
bu skor, 2003 yılında daha yüksekti. çünkü milli eğitim sistemi orospu bohçasına dönmemişti henüz. o kirasını zor ödeyen öğretmenler bu ülkenin çocuklarını şu an olduğundan daha iyi yetiştiriyordu. okuduğunu anlamayan bir neslin özgürlüğünü alırsın. aldılar. buna itirazınız varsa sırf karnı doysun başka da bi boku olmasın diye gece gündüz çalışmak zorunda kalan z kuşağına anlatın. bana değil. yerini yurdunu toprağını alırsın. aldılar, almaya da devam ediyorlar. sonumuz filistin gibi oluncaya kadar bu süreç devam edecek. zaten onlar da aynı kafayı yaşıyordu.
dünya adil bir yer değil. ülkeler var, ülkelerin sınırları var, dünyada belirli ve sınırlı bir kaynak var. ülkenin gücü, o ülkeyi oluşturan vatandaşların bu kaynağın ne kadarını yönetebildikleriyle ölçülür. refah seviyesi de, bu kaynağın vatandaşlara dağılım oranıyla ölçülür.
sınırlı bir kaynaktan örnek verelim; petrol
bu kaynağın yönetimi için son 30 yılda kaç kişinin öldüğünü anlatmama gerek yok. amerikalılar dünyanın öbür ucundan gelip ıraklı kadınların ön dişlerini kerpetenle söktüler oral yaparken ısırmasınlar diye. canlarını aldılar, mallarını aldılar, geleceklerini çaldılar. neden? çünkü yapabiliyorlardı. aynı petrol ırakta değil de almanya'da olsaydı bunu yapamazlardı. çünkü almanlar geri zekalı değil. amerika bunun bir pirus zaferine döneceğini bilirdi. ama ırak, sadece bir kaç aşiret reisini dolar ve mercedes'lerle besleyip bir kaçını birbirine düşürdüğünde senin olabilecek bir yer. kendini yormana bile gerek yok herifler birbirlerini senin yerine öldürebilecek kadar beyinsiz. beyinsiz oldukları için sadece aşiret reisini gaza getirmen yetiyor. geri kalanı zaten reisleri ne derse onu yapıyorlar. almanya'da bunu yapabilir misin?
şimdi, yarısından çoğu okuduğunu anlamakta zorlanan bir ülke düşünün. ve sizin sahip olmadığınız kaynaklara sahipler.
işte, öğretmenlere ödediğiniz maaş, bu noktada olacakları belirleyecek olan şeydir. siz söyleyin şimdi neymiş hak ettikleri maaş.
patlayankafa3 profili
-
öğretmenlerin hak ettiği maaş
-
türklerin korkak bir millet olması
cesaretle enayilik arasında ince bir çizgi vardır. demek isterdim lakin türkiye'de bu çizgi epey bir kalındır. ömrü cephelerde geçmiş adama asker kaçağı diyen halk için mi savaşayım? yedi düvelin kursağından kurtardığı vatanı üç para on kuruşa ele buna satanlar için mi direneyim? tarlasına inek girdi diye öz kardeşini vuran, lakin kendi oy verdikleri torununun torununa bile borç taktığı için açlıktan nefesi kokanlarla mı yol yürüyeyim?
türk milletinin sorunu korkak olması değil. bir kere, millet olmaması. millet dediğinin vatanında bir okulda küçük çocukları taciz edecekler; orası yıkılır. millet dediğinin vatanında bir şehidin cenazesi duvarları sıvasız evine kamyonet kasasında gidecek!? o ordunun genel kurmay başkana kendi apoletlerini yedirir o millet. biz millet miyiz amk? -
atv dizisindeki mülteci propagandası
bir şekilde yine terörist olmayı başardık.
fettullahçılarla halvet olan bunlardı biz terörist olduk.
açılım döneminde kandil kadrosuyla halay çekerken bize terörist dediler.
ergenekon balyoz kumpasına karşı direnirken hem darbeci, hem terörist olduk.
suriye'yle savaşa girmeyin dediğimizde yine teröristtik biz
suriyeliler suriye'ye diyoruz yine biz teröristiz.
galiba biz gerçekten teröristiz.
biz;
görsel