bzbnzn1
profili

  • yakında doktor bulamayacaksınız

    zaten günümüzde de bulunamadığından çok bir değişiklik olmayacaktır.
    hastalar 3-5 dakikada muayene olarak yalnızca doktor buldum sanıyor. ama o kadar sürede ne muayene olur ne doktorluk yapılır.
    sayısal olarak bakacak olursak türkiyede doktor sayı ve hasta istatistikleri 2018 de şu şekildeydi.
    https://www.turksagliksen.org.tr/…1%c5%9f%c4%b1yor.
    bu verilere göre 2018 yılında ülkemizde hizmet veren 144.827 doktor mevcuttur. doktor başına düşen hasta sayılarına ve oecd ülkeleri arasındaki durumumuza linkte yer verilmiştir.
    yanlış hatırlamıyorsam 2020 yılında sağlık bakanımız hekim sayımızı 164 bin civarında açıklamıştı. 2 yıl sürede 20 bin hekim sisteme dahil olmuştur. ancak yine hekim başına dülen hasta sayıları oecd ülkelerinin çok ötesindedir.
    yani burada giden gitsin yetişen gençler bize fazla fazla yeter diyenler sayılardan bağımsız yorum yapıyorlar.ülkedeki mevcut doktor sayısı zaten yetersiz ve yılda 15 bin doktor yetiştirsen dahi yetersiz olmaya devam edecektir.
    hekimler sağlık hizmeti konusunda her türlü fedakarlığı yapması gerekliliği bu mesleğin olmazsa olmazıdır. ancak bu fedakarlık ve özverili çalışmaların toplumda ve yönetim kademesinde saygıdan ziyade nefret söylemi olarak karşılık bulması en büyük sorundur.
    herşeye rağmen mesleğimizi seviyor, elimizden geldiğince layıkıyla yapmaya çalışıyoruz ve böyle de devam edeceğiz.