kocamanagiz1
profili

  • 25-26-28 ocak 2022 osb elektrik kesintileri

    koca koca fabrikalar elektrik sebebiyle üretim yapamıyor ve bu konu organize kötülük şebekesi tarafından yapılan gündem değiştirme çabaları ile görünmüyor. fabrikalarda farklı görevlerde çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgi doğrultusunda, devlet elektrik kullanımlarına kota koymuş! bu kota aşılırsa cezai yaptırım olacakmış.

    üretim, pandemi başında insanlar patır patır öldüğünde bile yavaşlamadı bırakın durdurulmasını. şimdi bu şekilde yaptırımlar kesintiler var hükümet eli ile. bunları şimdi değil de ne zaman konuşacağız en önemli gündemlerimiziden birinin bu olması gerekmez mi?

    sevgili namuslu vicdanlı ekşi sözlük yazarları; lütfen bilgisi olan yazsın daha detaylarını bilgisi olmayan benim gibi haberlerden arkadaşlarından öğrenen de bu başlığı yukarıya taşısın. günlerdir yapılan algı artık yeter lütfen önemli meselelere dönüş yapalım.

    el birliği ile gündemde kalmalı bu konu ve keza zamlar, döviz kurları vesaire. bunlardan başka önemli konumuz olmamalı

    edit: yakın bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre iran'dan gelen doğalgaz probleminden dolayı kısıtlı elektrik uygulaması talimatı verilmiş. kısıta uymayanlara yaptırım uygulanacakmış enerji bakanlığı tarafından. (suçumuz? fabrika işlesin diye elektrik kullanmak)

    ^düzenli olarak editlenecek bölüm: gelen mesajları burada paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

    ***merhaba, izmir atatürk osb'de bir firmanın ar-ge yöneticisiyim. dyo ve norm holding'ten tutun ülkenin ilk 500 firmasından en az 30u buradadır. 3 gündür bu dev firmalar üretim yapamıyor. koskoca osb'nin ilk defa bu kadar sessiz olduğuna şahit oluyorum.

    ***erp danışmanıyım, türkiye'nin en büyük kutu sanayi firmalarından birisi elektrik kesintilerinde operatorler boş durmasın diye sürekli sayım yaptırıp duruyor. işçiler depoyu saymaktan yılmış durumdalar.

    ***bu konu bi kac farkli baslikla gundeme geldi 2 3 gundur ragbet gormedi. osbde fabrikam var. fabrikalar da sessiz sahipleri de sessiz. korkudan

    ***birkaç gün önce benzer bir başlığa da yazmıştım zaten. izmir, kemalpaşa osb’de, büyük bir firmada elektrik teknisyeni olarak çalışıyorum. bugün biz de sözüm ona elektrik kesecektik. normal şartlar altında enerji kısıtlamalarında jeneratör hattını devreye sokar öyle duruşa girerdik. bugün jeneratör devreye alacağım sırada dediler ki; “makinelerin enerjilerini kes, jeneratöre gerek yok”
    ee hani enerji kesilecekti? siz de böyle yazınca taşlar baya yerine oturdu.. yoksa böyle bir çalışma düzeni; planlanmadan, jeneratörsüz ya da ek enerjisiz olamaz.

    *** iç anadolu'da bir şehirde inşaat sektöründeki bir firmada çalışıyorum. firma iki ayrı ana ürün grubu üretiyor, üretim binaları da birbirinden biraz uzak. diğer binadaki işçiler yarın elektrik kesintisinden dolayı gelmeyecek. cuma günü de bizim bu tarafta elektrik kesilecekti ama kesinti cumartesiye alındı yoksa bu taraftaki üretim de duracaktı.

    ***merhaba büyük bir süt ürünleri üreticisinde çalışmaktayım. firmamızda geçtiğimiz pazar günü elektrik tüketimi azaltıldı. günlük limitimiz 3400 kwh olarak belirlendi, üretim kapasitesi yarıya düşürüldü ve limit üstünü jeneratörlerle tamamladık.