rutubettinbey3
profili

  • recep tayyip erdoğan'ın yaptığı iyi şeyler

    daha medeni ve daha seküler bir suriye yarattı, beşar esad ne kadar teşekkür etse azdır. el şükran ya erdogan.

    kuzey suriye ve kuzey ırakta kürtlere bir vatan verdi. biji serok erdoxan

    genel olarak avrupa'yı göçlerden koruyarak daha güvenli hale getirdi. thank you turco

    yunanistan'ın adalarını silahlandırmasını sağlayarak f35 almasının yolunu açtı yunan caydırıcılığını arttırdı. komşi baklavaki yersin?

    sayesinde ab üyesi güney kıbrıs artık daha cüretkar daha korkusuz. kim takar türkün navteksini rum çatır çutur petrol arıyor akdeniz'de artık. sabah akşam navteks eden gemiler vardı hani nerde onlar acaba…. türklerin yerini zöylerseniz size zikolata alazayim.

    rusya akdeniz'e indi, ne mutlu vladimir yoldaşa… rusya'nın artık türkiye topraklarında kendine ait nükleer tesisi var ve antalya'da emlak piyasasına rus vatandaşları yön veriyor, ne güzel. sen istiyor algıya ruj verecek bir oy erdoğan'a bir oy putin'e.

    tsknın elinden tank fabrikasını aldı katar'a verdi, bu adam katar için daha napsın.

    japon'un yaptığı köprüden arap'ın benziniyle çalışan alman arabaları geçiyor. geçiş ücreti amerikan dolarıyla ve köprüyle ilgili sorunlarda ingiliz'in mahkemesi yetkili. bu ne iş ağa diye sorsan yerlilik millilik akan paçalarını gösteriyorlar. anlayacağınız alt yapı adına iki meme tuttuk ama yediğimiz yaprağın haddi hesabı yok. abdülhamit yaşasıydı seninle gurur duyardı. tohumun kutsansın erdoğan...

    biliyorsunuz değil mi? bilmiyorsanız ayüktürüyüm, tüm dünya türk sağlık sisteminden gss kapsamında faydalanabiliyor. sadece işşiz t.c vatandaşları ve primlerini ödeyemeyen türk esnaf hariç. dünya beşten büyüktür. rant ve algı kasıcılığı çin'de de hatta çin'in ta içinde de ve hatta çin'in ta içinde çinili minili bir yerde de olsa alacaaz, üçe beşe bakmayacaaz. çünkü neden…itibardan tasarruf olmaz biz böyle bir zihniyetin temsilciyiz hamd olsun.

    üçe beşe bakmayıp babalar gibi satan bi adam vardı hatırladınız mı o keli. ara ara hatırlayın. anın onu. bir de patates kafalı biri vardı dolmabahçe görüşmelerinde onu da hatırlayın. saçı jöleli olanı da sağılma vakti gelmiş inek gibi böğüreni de unutmayın. bunlar ve daha niceleri kimden güç alıyorlardı düşünün bir…

    her eve bir imam, her sokağa bir imam-hatip okulu ve dağlara taşlara cami, tepelere tümseklere mescit ve milyonluk araçlarda pudra şekerleri ve dünya türkün önünde diz çökecek. birileri diz çöktü ama dünya değil yalpalaya yalpalaya yürüyor artık. görüyoruz hamd olsun. şimdi;

    sedat peker'le akşam haberleri, çakıcı ile kıbrıs'ta bir cinayetin anatomisi…

    ttüüüürk tüüürk cumhuuuuriyeti. gööööğsümüz tunç si-peri…

    siperi siperi de reis, milletçe diz dirsek pozisyonu almışız kafa mekke'de göt londra'da neden haberimiz yok babuş… bak masaj sanıyor millet ama enflasyon eşliğinde rektal tuşe yapıyorlar kraliçe adına tüm ülkeye o nasıl olcek. haa dünya türkün önünde diz çökecek diyorsun. hahaha hohoho hihihi… hıştt emekli sen sus ve alman'ın köpeğine dahi yedirmediği ucuz gıdanın indirimini kovala…

    yaşı 40'dan küçük kardeşlerim, şu an her şey çok sıcak ve tam olarak anlaşılamıyor olabilir. ancak böyle bir kafayla türkiye' gibi bir ülkenin bir 100 yıl daha varlığını sürdürmesi çok güç görünüyor. orta afrika ülkelerini takip ediyorum bir süredir bu ülkeler önümüzdeki 50 yıl içinde türkiye'yi sollayacaklar. biz 50 yıl önce polonya macaristan ayarında bir ülkeydik italya portekiz ispanya standartlarında bir yaşam çok da uzağımızda değildi. bugün yunanistan ayarında bile bir ülke değiliz. devlet demeye bin şahit azerbaycan gürcistan türkmenistan kazakistan bile neredeyse artık daha iyi bizden.

    siyasal islamcıların halka reva gördüğü hayat dilenci hayatıdır. mevcut sistem ticari, siyasi ve askeri kesimlerin oluşturduğu yağma ve talana dayalı oligarşik bir diktadan farksızdır.

    senin olan için dilenme bu ülke senin ve bu ülke insanı çok daha iyi bir yaşamı hak ediyor. çok daha iyi bir yaşam için gereken her şey bu ülkede var. yeter ki silkelen ve ayağa kalk. ayağa kalk ki herkes görsün yüksek sesle konuş ki herkes duysun herkes duysun ki yıkılsın artık haramilerin saltanatı…

  • çalışmak insanı özgürleştirir mi köleleştirir mi

    çalışma temelde ikiye ayrılır.

    1- insanın doğa ile mücadelesi için yapılan çalışma

    2- insanın insanla mücadelesi için yapılan çalışma

    bu iki çalışma iç içe geçmiş durumdadır. esasen ilki üretim, diğeri ise paylaşımla ilgilidir.

    eğer üretim sürecine katkı sunanlar katkılarının karşılığında elde ettiklerini kanunca değil hakça ve adilce paylaştıklarına inanıyorlarsa bu türden bir çalışma insanı kısmen özgürleştirir. kısmen diyorum çünkü özgürleşme dediğimiz şey bile aslında bir esarete vurgudur. çalışarak özgürleşiyorsak bu aslında çalışmadığımızda bir şeylerin kölesi olduğumuzun ifadesi olur. fakat çalışıp özgürleştiğimizde de çalışmaktan kurtulacaksak varacağımız yer de maalesef yine bu kölelik halidir. demek ki mesele çalışıp çalışmamak değil istemediğimiz halde çalışmak zorunda kalıp kalmadığımızla ilgilidir.

    bu bağlamda paradigması ahlaki açıdan mecburiyetten arındırılmış bir hediyeleşme olmayan her çalışma adı konulsun ya da konulmamış olsun sadece fuhuştur.

  • öküz saraya çıkınca kral olmaz ama saray ahır olur

    eşek derviş olmaz odun çekmekle tekkeye, deve hacı olmaz gidip gelmekle mekke'ye.