samininsigaradumani2
profili

  • gibi (dizi)

    gelmiş yine senaryo guruları.

    arkadaşlar bu yapım bir nüans yapımı. detay yapımı. bu yapımı karikatür üzerinden anlatmak gerekirse; bir tarafta yiğit özgür bir tarafta umut sarıkaya var diyelim. ikisi de güldürür, geçmişe, geleceğe, köye, kente her yere götürür. yiğit özgür bunu açık açık yapar. kompozisyonda fuzuli bir şey göremezsin. umut sarıkaya'da konu + fuzuli gibi görünen -önemsizleştirilmiş- ama fuzuli olmayan bir sürü materyal yer alır. umut sarıkaya bu materyallerle ana konuyu müthiş sentezler ve okuyucu bunu farkedince keyif alır.

    işte burada gibi dizisi umut sarıkaya tipi bir teknik kullanıyor, çok da iyi yapıyor. yani sen gelip konuyu beğenmedim diyemezsin, bu adam bu teknikle misalen terliği de anlatır, abajuru da anlatır, cenaze yemeğini de anlatır, menapozu da anlatır. peki ne diyebilirsin? konu bana uygun değil, diyebilirsin. yani benim mizahi-kültür repertuarımda bu konunun karşılığı yok, diyebilirsin. bunda sorun yok.

    yani siz istiyorsunuz ki, buradaki hahahaa hihihih sayısına göre senaryoya, kurguya falan yön versinler. siz kimsiniz aq?

    bu adamlar benim o çerçevede bugüne kadar baktığım en iyi işi yapıyorlar. seks yok, siyaset yok, gereksiz vurgu yok, sjw yok, din yok, sınıf yok.. adamlar türkiye'de ancak bir ayak boyu kadar olan boş bir kümenin içine kendilerini sıkıştırıp bu işi yapıyorlar.

    hiçbirini şahsen tanımıyorum, ama içimden bile kötü bir eleştiri yapasım gelmiyor. on numara beş yıldız iş. devam.

  • kendi dizisi çekilse tutacak dizi yan karakterleri

    yılan hikayesi kürşat.