ausrine1
profili

  • 28 aralık 2021 migros rezaleti

    annem, 28 aralık 2021 tarihinde perlavista avm (istanbul/beykent) içerisinde bulunan migros mağazasından alışveriş yapmış. kasada ödeme yapacağı esnada, kasiyerinin yanında oturan şube müdürü markete girerken elinde olan poşeti açmasını istemiş.

    poşetin içindeki ürünü (canped- yatak koruyucu örtü) görünce bu ürün bizde de var fişinizi görebilir miyim demiş. buraya kadar müdire hanım işini yapıyor diye düşünebilirsiniz. annem üst katta bulunan eczaneden aldığını fiş almadığını zaten ürünün kendi poşetinde olduğunu söylüyor. ama hanımefendi oturduğu yerden hiç kalkmayarak annemi toplum içinde aşağılamaya ve iftira atmaya devam ediyor. annemin elinde bulunan bir başka poşet için ne bilelim onuda bizden almadığınızı diyor. annem instreet mağazasından puma marka eşofman takımı almış. puma mı satıyorsunuz siz diyor ve müdire hanım evet onuda satıyoruz diyor. müdire hanım kamera kayıtlarını inceleyeceğini söylüyor ve mağazadan çıkmasına izin vermiyor. annem daha fazla dayanamıyor üst kattaki eczaneden fişini almak için bütün elindeki poşetleri bırakıyor mağazadan çıkabilmek için ve bu sırada hüngür hüngür ağlıyor.

    annem üst katta bulunan eczaneye durumu anlatıyor fişini alıyor ve geri markete iniyor. mağaza müdiresini çağırıyor ama hanımefendi kamera kayıtlarını incelemiş olacak ki gelmiyor. en sonunda müdire hanım teşrif ediyorlar. annem fişini elleri titreye titreye gösteriyor ve hanımefendi ne dese beğenirsiniz? tamam bitti gidebilirsin diyor!

    bir özür bile dilemiyor. kusura bakmayın hanımefendi bizde işimizi yapıyoruz dese bile annem anlayışla karşılayacak bir insan. annem şikayetçi olacağını söylüyor ve adını soruyor. ben sana adımı vermek zorunda değilim diyor müdire hanım ve gidiyor. annem tabii bu sırada aşağılanmanın verdiği öfke ile ağlamaya devam ediyor.
    kasiyerlerden biri yardımcı oluyor zaten ürünün bizim olmadığı çok açık belli oluyor diyor üzerinde esnafların makine ile bastığı fiyat etiketini gösteriyor.

    bu arada şunu belirteyim annem 6 yıldır aynı migrostan her zaman alışverişini yapıyor. her zaman market alışverişinden önce aynı eczaneye gidip köpeğimiz için ped alıyor. müdire hanımın burada kısa süre önce işe başladığını ve adının yasemin olduğunu öğrendik. şimdi ben migros işletmesine sormak istiyorum. kasiyerin yanında oturmuş bacaklarını sallaya sallaya çirkin üslubuyla müşterilerine iftira atan yasemin hanımı nasıl müdür yapabildiniz? benim annemin gözyaşlarının hesabını kim verecek? annemin maruz kaldığı bu çirkin iftirayı ve aşağılanmayı asla kabul etmiyorum! iletişim becerisi gelişmemiş insanlar hiçbir kurumda yönetici olmamalı.

    annemin çalmakla suçlandığı ürün görseli: görsel

    edit: gelen mesajlar arasında şahsın müdür değil müdür yardımcısı olduğunu söylemiş biri yaseminler karışmasın diye belirtmiş. emin olmadan kimseyi zan altında bırakmamak adına karışmaması için annem sarışın ve gözlüklü olduğunu belirtmemi istedi.

    edit2: desteğiniz ve göstermiş olduğunuz hassasiyet için ne kadar teşekkür etsek az kalır. ayrıca başvurmamız gereken mercileri öğrenmiş olduk sayenizde. hepsine başvurduk ve şikayet oluşturduk buradan güncellemeleri ekleyeceğim.

    edit3: konuyla ilgili twittera yazmam için çok fazla mesaj geldi. ilgili twitimi buraya ekliyorum twit

    edit4: kendilerinin bölge ve şube müdürleri anneme ulaşmışlar ve ziyarete gelmek istediklerini söylemişler. ben şuan işte olduğum için annemin yanına gidemedim. kamera görüntülerini izlemişler şahsın çözüm odaklı davranmadığını, yaptığının yanlış olduğunu ve sonuna kadar haklı olduğumuzu dile getirmişler. yasemin hanımefendi ile ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını bir iki gün içinde belli olacağını ve dönüş sağlayacaklarını söylemişler.
    öncelikle yasemin hanımın davranışı yüzünden belkide tüm ekibin zan altında kaldığını düşünmek bana utanç veriyor ve vicdanımı rahatsız ediyor. fakat bir yandan da sadece annemin hakkını değil aslında benzer olaylar yaşayan kişilerinde hakkını savunduğumu düşünmek içimi rahatlıyor. gelecekte benzer bir iftiraya kimsenin maruz kalmaması için ziyaretiniz için teşekkür ediyor fakat entrymi silmiyorum. aynı zamanda tanıdığımız bir avukat ile görüşme sağladım cumhuriyet baş savcılığına suç duyurusunda bulunmamızın en doğrusu olduğunu söyledi. tazminat davası gibi bir düşüncemiz yok. mahkeme süreçleri sadece karşı taraf için değil annem içinde meşakkatli bir yol olacağı için bu kararı anneme bırakacağım. yani diyeceğim o ki sayın migros göndermiş olduğunuz çikolata kutusu için teşekkür ederiz ama bana şuanda mutluluk verecek şey çikolata değil. şuan serotonin salgılamamı sağlayacak tek şey adaletin yerini bulmasıdır. getirilen çikolata kutusu ile ilgili linçlemek değil amacım asla yanlış anlaşılmasın. kurumsal bir firma olarak elbette özür dilemeye elleri boş gelmeyecekler ama ben konuyla alakalı uygulanacak yaptırım nedir? bu sorumun cevabı ile mutlu olacağımı vurgulamak isterim. gelen kişilerden sanıyorum bölge müdürü beyefendi izin gününde gelmiş üstelik. sağolsunlar fakat dediğim gibi ben bu meselenin sonuç kısmı ile ilgileniyorum. umarım yazdıklarımla duygu ve düşüncelerimi net ifade edebilmişimdir.

    edit5: tekrar aramışlar ve yarın acil disiplin kurulu olacağını sonucu yarın tarafımıza bildireceklerini söylemişler. şimdi yine konu ile ilgili birkaç ekleme yapmak istiyorum. yarın kurulacak disiplin kurulu sonucunda yasemin hanımın işine son verilirse içimiz rahat edecek diyemem çünkü böyle insanlar değiliz. elbetteki ağır bir cezası olmalı ama işinden edilmesi ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü bana destek veren sizleride bir yükümlülük altına soktuğumu hissediyorum. üstümdeki vicdan yükünü atamıyorum. en başından beri tüm şeffaflığıyla konuyu sizler ile paylaştığım için bu beşeri hislerimide paylaşmak isterim lütfen mazur görün. birde bu şekilde bir sonuç ile migros işletmesinin konuyu kapatmasını istemiyorum çünkü en az yasemin hanım kadar migros işletmesinide suçlu buluyorum. yasemin hanım işten çıkarıldığında migros işletmesine alkış mı tutmalıyım? yasemin hanımın kişisel hak ihlalinden haberi olmadığı aşikar. peki bu durum, migrosun ilgili durumlarda uygulanan prosedür ile ilgili çalışanlarına bilgilendirme kısmında yetersiz olduğunu göstermez mi? bu durumlarda uygulanılan yaklaşım ve prosedür nedir talep etmekteyim. herkes aydınlansın ve benzer olaylar tekerrür etmesin, herkes sahip olduğu hakları bilsin ve bilinçlensin istiyorum.