flenniken5
profili

  • erdal özyağcılar

    yalan olmuş bak bak.
    arap asimilasyon mağdurları öz türk inancı için "yalan oldu" diyor.
    ne gunlere kaldık.

    edit: şaman degilim, ateistim.

    edit 2: mantikli acik goruslu müslüman dostlarimi uzmemek adina entryi duzenledim.

  • çocuğu arabayla okula bırakmanın yasaklanması

    uzun zamandir altina imza atilacak bir entry gormemistim.
    cok dogru cok! sabahlari güzergahımdaki okulun önünde arabasından inip cocugunun cantasini sirtina takan ve muck muck open analari beklemekten gına geldi. dörtlüleri yakinca da yaptiklari hareketi meşrulaştirdiklarini zannediyorlar. evlerinde o saatte uyuyan kisileri rahatsız etmemek adina kornaya basmiyorum ama bu merasim bitene kadar selektörü köklüyorum.
    hem suçlu hem güçlü olduklari icin el kol hareketleri ve cesitli kufurlerle arabalarina geçiyorlar, hic sekmiyor.
    böyle bir yasak tabii ki olamaz ama ihtimalini konusmak bile rahatlatti beni.

  • yemek yiyişini görünce iştah açan insanlar

    perihan savaş'ın öncüsü olduğu insanlardır.

    görsel

  • beta berk bayındır

    nur icinde yatsin.
    intihar ettiyse kendisini cok iyi anliyorum. gecirdigi motorsiklet kazasi sonrasi yurume problemi varmış. kullandigim ilaclar kalca kemigimi curuttugu icin ben de tam 8 aydir yuruyemiyorum. mental ve fiziki olarak cok zor bir surec.
    yani pek insan işi degil.
    ben pes etmis degilim ama boyle ne kadar devam edebilirim bilmiyorum...

  • tekrar yürüyebilmem için yardım kampanyası

    edit****: aklinda soru işareti olan herkese hak veriyorum. buradan yardim toplayip evine esya alanlari bile gorduk. iste bu yuzden sadece hastanenin iban bilgilerini paylastim. hastaneye yollanan bagislarin 1 tlsinin bile disari cikmasini izin verilmiyor.
    bir kisi cikip mert bana sahsi ibanini gonderip para istedi diyemez. bu konuda suphesi olanlara hesap hareketlerimin sslerini dahi atabilirim.
    valilik izni konusu ise; valiligi aradığımda sahsi hesabima yardim toplayabilmem icin fatih'e bizzat gidip islemleri baslatmam gerektigi soylendi. zaten fatih'e gidebilecek durumda olsam bu basligi acmama hic gerek olmayacakti. sonuc olarak hesabima para toplanmasini istemedigim icin tek guvenli yontem olan hastane uzerinden bu kampanyayi açtım. isteyen kisilerde destek oldu. tekrar cok teşekkür ederim. sizin icin daha cok gayret edecegim...
    edit: oncelikle bana bu firsati tanidigi icin eksi sozluk'e sonra da para gonderen gondermese de entryleri ile destek olan herkese binlerce kez tesekkur ederim. hastaneyi aradim kac tl toplandigi ile ilgili bilgi veremediler ama cok kisi adima para gondermis. ben fazlasinin toplanmasindan korktugum icin iban bilgilerini kaldirmak istiyorum. umudumu kaybetmek uzereydim. hatta intihari bile dusunuyordum. ama sayenizde yeniden umutlandim. ameliyattan sonra bir sekilde tekrar bilgi paylasacagim.

    ben mert gündöndü. 2012 yilinda lösemi hastaligina yakalandim. ilik nakli gerektigi icin türkiye capinda (bkz: ilik kardesim olur musun) eksi sozluk yazarlarinin da dahil oldugu kampanyalar başlatildi ve cok kisi benim icin donör oldu. lakin uygun ilik bulunamadigindan son care olarak agabeyimden yari uyumlu ilik nakli oldum.
    nakil yari uyumlu olduğu icin verilen hucreler ic organlarima ve cildime saldirdi. bu sebeple yogun kortizon tedavisine baslandi.
    kortizondan kurtulabilmem icin fotoferez adli kan isinlama islemi olmam gerekiyordu ama bu islemi devlet karsilamiyordu.
    2019 yilinda eksi sozluk sayesinde yardim toplandi ve 1 sene boyunca fotoferez tedavisi gordum.
    bu işlem neticesinde kortizonu birakabildim. ama 3 yillik kullanim sonunda kortizon vucudumda bircok hastaliga neden oldu.(diyabet, tansiyon, katarakt, kemik erimesi) eklemlerimde ise geri donusu olmayan hasarlar meydana geldi.(her iki omuz, her iki kalca, her iki diz, sol el bilegi ve dirsegi, bazi parmaklar)
    hepsine bir yere kadar dayanabildim ama kalca kemiklerimde olan ileri derece avaskuler nekroz agrisina dayanacak gucum kalmadi. en ufak bir hareketimde dis agrisinin onlarca katini yasiyorum. karacigerim sorunlu oldugu icin ağrı kesici kullanamiyorum. tum bu sebepler neticesinde artik yataga bagimli hala geldim.
    nekroz hastaliginin tedavi yontemleri cok kisitli. protez en etkili tedavi olmasina ve devlet tarafindan karşılanmasına ragmen yasim genc oldugu icin doktorlar tarafindan kesinlikle onerilmiyor. onerilen tedavi yontemi olan kor dekompresyon ve kok hucre islemini ise karsilayacak maddi gucum yok. hastanenin hesap numaralarına adıma yapilacak yardim sayesinde bu operasyonu olup tekrar yuruyebilmek icin desteginizi bekliyorum.
    kendi hesabima kesinlikle yardim talep etmiyorum... yeterli para toplandiginda iban bilgilerini kaldiracagim.
    gormek isteyenler icin son yapılan mr tetkiklerini asagiya ek yapiyorum.
    yardim edebilecek, yardim edemese de paylasacak ve dua edecek herkese simdiden tesekkurlerimi iletiyorum.
    mr tetkik linki

    ekşi sozluk disindan ulasmak isteyenler icin mail adresi:
    mertgundondu@hotmail.com