huge ackman2
profili

  • 4 ağustos 2023 52 tane daha fakülte açılması

    bu haberi görünce resmi gazeteyi inceledim.
    yalnız bir yanlış anlama var: yeni kurulan fakülte yüksek okul varsa da 1-2 tane. listeyi incelerseniz isim ya da nitelik değişikliğinden ibaret. örneğin özyeğin üniversitesi uygulamalı bilinler yüksekokulu kapatılmış yerine uygulamalı bilimler fakültesi kurulmuş, sadece tabela ve organizasyon değişecek, müdür dekan olacak.
    gebze teknik üniversitedinde fen ve sosyal bilimler enstitüleri kapatılmış ve yerine bir tane lisansüstü eğitim enstitüsü açılmış. burada da iki müdürlük bire düşecek. özetle, yök’ün ara sıra yayınladığı değişikliklerin onaylanmış listesi gibi duruyor.

    kısaca bir deli kuyuya taş atmış , herkes de anlamadan vermiş veriştirmiş. en ufak haberi bile araştırmadan atlayanların akademi hakkında atıp tutmaları ise ayrı bir ironi!

  • 23 kasım 2021 akşamı hissedilenler

    tam 20 yıl önce yine benzer bir ortamda, üniversitede dersten çıkıyorum ve hava kararıyor. hocalardan birisi bir şeyler geveliyor "ne kadar paran varsa git dolar al, bir şeyler sat, dolar al" gibi bir şeyler. 5 kuruşum yoktu ve bir şey alamadım. devalüasyon oldu, sonrası malum.

    bugün de dersten çıkıyorum, hava kararıyor, haberlere bir bakayım ne olmuş derken 13.5 vs. şaka gibi. yine dolar alacak param yok.

    yapacak bir şey yok, daha az yiyeceğiz, daha kalitesiz yiyeceğiz, daha mutsuz olacağız, işimize, hayatımıza yansıyacak bu, ister istemez. spora gitmeyeceğiz, yüzmeyeceğiz, dışarıda yemek artık lüks, hem makarna ve soğanla besleneceğiz hem zekamız yerinde kalacak, milli muharip uçağı tasarlayacağız, togg'a parça üreteceğiz, 1 milyon yazılımcıyı otla, kuru ekmekle besleyeceğiz. nasıl oluyorsa?

    dedikleri gibi buna da "alışacağız".

    20 yıl öncesinden çok farklıyız, çok daha kötü durumdayız. çünkü o zamanki yönetim sadece beceriksizdi. şimdi ise sadece beceriksiz değil, kişişel hırsları uğruna "benden sonrası tufan" anlayışına sahip ve kolay kolay bırakmaya niyeti olmayan bir zihniyet. çünkü bıraktığı an kapıda alacaklılar sırada.

    "dış güçler"e inanmış azımsanamayacak bir kitle var bu pazar seçim olsa yine seçilirler, net!
    öğretmene verir 3600 katsayıyı, öğrenci affı çıkarır, eyt çıkarır, khklılara göstermelik bir iki jest yapar, suriye'ye operasyon ve beka meselesi senaryosu fırına sürülür, doğalgaz tekrar bulunur, ayçiçek yağı ve şeker tanzim satışları başlar, katar'dan bir kaç milyarcık ateşlenir, kısa süreliğine 10'un altına düşürür doları ve yine alırlar seçimi.

    işte bu öğrenilmiş çaresizlik hepsinden beter. bu da benim bir 23 kasım anımdır, saygılar.