pert araba alan adam4
profili

  • kira zammında %25 sınırının uzatılmaması

    genel kanının aksine kiralarda düşmeye yol açacaktır. %25 sınırı çok sayıda ev sahibinin yaşadığı sorunlar nedeniyle insanların 2-3 yıl sonraya hazırlık şeklinde fiyatlamasıba ve kiraların çıldırmasına sebep oldu. bu kararın iptali ile yatay seyir veya düşüş olur zaman içinde.
    edit : ekleme
    düşüncemi mantıksız bulanlar için bir tık açıklama; öncelikle hızlı enflasyon nedeniyle oluşan değer kaybı + çok yavaş hukuk sistemi nedeniyle evini kiraya vermekten çekinen çok sayıda insan var ve bunlar bir emisyon yarattı. bunun yanında devlet madem ilk kira sonrası istediğim/enflasyon oranında zam yapmama engel olacak ben de tedbir olarak yıllarca enflasyona ezilmeyecek bir rakama kiraya vereyim fikrindeki insanlar ve bunu körükleyen emlakçılar nedeniyle oluşan yüksek fiyat çekme alışkanlığı son bulacak. dikkat ederseniz devlet ilk kira bedeline sınır koymayı asla gündeme getirmedi, sadece vatandaşı birbirine tokuşturmaya yönelik %25 kuralı getirdi. bu nedenle paniğe kapılan ev sahipleri kiracıyı tahliye etmek için sahte satıştan ihtiyaç nedeniyle kullanım, tadilat vs bin bir türlü yöntemle kiraladığı evde on yıldır oturan ve normalde de oturmaya devam edecek insanları da konut piyasasında ev arar hale getirdi. yani durduk yerde kiracı enflasyonu oluştu. şimdi elini çekince sistem hemen olmasa da yavaş yavaş normale dönecek. yani ev sahibi kiracı evime çöker ben enflasyona karşı ezilirim korkusu yaşamayacak ve düzgün karakterli kiracı seçmeye devam edecek.

  • b sınıfı ehliyet ile 125 cc motosiklet

    şimdi b sınıfı ehliyeti olan kişi (ben) kursa gider ve sınava girersem a1 kodunu ehliyetime işletip 125 cc motor kullanma imkanına sahip oldum.
    eskiden olsaydı kursa gidip, sınava girip a1 kodunu ehliyetime işletip 125 cc motor kullanmak kullanabilirdim.
    bu değişiklik süper oldu. adeta süreyya hanımın muhteşem değişimi olmuş.

  • muharrem ince'ye oy verir misiniz

    atatürkçüdür, tarikatların karşısındadır nefes aldırmaz. pkk'ya yüz vermez mücadele eder. mültecileri postalar. fetöyle mücadele eder. ülkenin çalınan paralarının peşine düşer. eğitimi bilimi önde tutar. deprem olur, sel olur, kriz olur halkın yanındadır. çocuklara sahip çıkar, orduya eski gücünü verir, emniyet teşkilatını siyasi oyuncak olmaktan kurtarır.
    yav şimdi düşündüm de seçim gecesi partisi tarafından satılıp, sandıklar terk edilip, allayıp pulladıkları seçim sistemini çalıştır(a)madıkları için akp'ye yenilmesine sebep olunan gece öfkesinden içki içip kendini kaybetmiş.

    o zaman yeni birisini deneyelim aga.
    örneğin 9 seçim mağlubiyeti yaşamış olsun, tarikatları el üstünde tutup gençler tarikat yurdunda intihar ederken bilimsel falan diye tweet atmış olsun, ortakları akp'nin eski aparatları olsun, işsizliği muhtarlara yardımcı vererek çözsün, seçimde oy kullanmayı unutup akp'nin eğlencesi olsun, herkesle helalleşip sürekli kavala demirtaş sayıklasın, ha bir de rte karşısında kaybetmesi en muhtemel kişi olsun.
    ben ikna oldum ya. ne diye maarrem'e oy vereyim? ikinci profil çok mantıklı. sonuçta maarrem seçim gecesi içki içti.

  • türk kızlarının %90-95'inin taş gibi olması

    taş gibi olanların oranını bilemiyorum ama gezdiğim ülkeler arasında (ukrayna ve fransayı ayrı tutarım) türk kızının ciddi bir kısmının gerçekten güzel olduğunu iddia edebilirim. bununla dalga geçen arkadaşları portekiz'e alalım bir daha asla konuşamazlar. hatta portekizlilerin kaşif olmasını kadınların çirkinliğine bağlayan bir geyik de var.