merbub3
profili

  • kaliteli meyvelerin ihracata gitmesi

    açılın kenara sektorun içinden geldim. yani o bahsettiğiniz kaliteli meyveleri ben ihraç ediyorum. neden olduğunu iki kelime ile anlatayım... alım gücü..

    bu kadar basit.. bazı aklı eveller de demiş daha iyisini ihracata daha ucuza gonderiyorlardir diye. ne alaka kardeşim niye daha ucuza göndersin? manyak mı? sonuçta ticaret bu.. nereden para kazanacaksa oraya gönderir..

    mesela şunu da söyleyeyim. turkiyede daha kalitesiz ürün de ırak pazarına gonderilir. orası da türkiyeden daha kalitesiz ve ucuz mal yer. her yerin kendisine göre pazarı vardir.

    bir de özellikle biber ve narenciye konusunda bilginiz olsun, özellikle avrupaya analizi temiz ürünler gider. analizi temiz olmayanlar ise iç piyasa, ukrayna,irak vs. olarak gider. sadece birkaç market zinciri ürün alırken analiz konusuna bakar. sizin pazardan aldığınız ürünlerin böyle bir kontrolü zaten yoktur. onlari pazarcı amcalar halde kabzimaldan alır.

    hele bir de doğal koy ürünü olarak aldığınız sebzelerin durumunu sormayın. hemen yanındaki ağaca atılan ilacın kalıntısı da onda olabilir. serada yetisen kış ürünleri daha sagliklidir. soyle ki ihracata giden ürünün devamı olabilir.

    kısacası herkes alım gucune göre kaliteli yasar. mesela romanya pazarı önceden kalite konusunda ikinci kalite ürünlerin gittiği pazardi. ancak yıllar geçtikçe ve adamların alim gücü arttıkça onlar da 1. kalite mal talep etmeye ve almaya başladılar.

  • 11 şubat 2023 hatay'da delillerin yok edilmesi

    hatay'da merkez ilçe ve diğer tüm ilçelerin bina analiz raporlarının arsivlendigi tek katlı bina, içindeki belgeler ile yıkılarak deliler karartilmaya çalışılıyor.

    sanki her is bitmis, tum enkazlar kaldırılmis gibi, ne acelesi varsa tek katlı ve içinde afad'in çalıştığı bina hemen vali kararı ile yıkılmaya çalışılıyor.

    kaynak : https://twitter.com/…?t=b0sahbd4iedbabkagp6srw&s=19

    edit: binayı yikmislar bile

    kaynak: https://mobile.twitter.com/…tus/1624445623675064320

    avukatlık yapmayan bir hukuk mezunu olarak bu yıkımı gerçekleştirenler de delil karartma suçu işlediği kanaatindeyim. avukat arkadaşlar daha hakim konuya.. oradaki avukatın da dediği üzere gerekli yerler ile bağlantı kurulmuş. umarım bu yıkımı gerçekleştirenler de hesap verir.

    2. edit: haberturk'te mehmet akif ersoy dile getirmiş konuyu. bir suserin verdiği bilgiye göre de bu bilgiler elektronik ortamda saklanıyormus. baro buna rağmen yıkımı durdurma kararı aldırmış.

    aklımın hala almadığı ise, ortada binlerce enkaz ve ağır hasarlı bina ve yapılacak iş varken, tek katlı olan ve dışarıdan sağlam görünen bir binayi yıkmak için neden bu kadar acele ediliyor...

    konuyu gündeme taşıyalım.

  • 12 ekim 2021 tügva torpil listesi

    gazeteci metin cihan tarafından ortaya atılan iddialardir.

    iddiaya göre kamuya alımlarda tugva referansları kullanılmis ve bunların sistematik listeleri tutulmuş. is o noktaya varmış ki, devlet kurumlarından tugva'ya verileri aktaracak hat bile kurulmuş.

    yarın birgun bu ülkeye hukuk geldiğinde torpil ile kadrolasanlarin hukuk önünde hesap verebileceği önemli bir delil olarak karşımızda duruyor.

    kaynak:
    https://twitter.com/…?t=9yghwqvhyh7rjrvihh8jxg&s=19