deborahblau3
profili

  • kuru otlar üstüne

    askerler arasındaki diyalog 2006 yılında girilmiş şu entry’nin neredeyse aynısıdır.

  • better call saul

    --- finale spoiler ---

    bir küçük ve bir büyük detayla geldim.

    küçük detay:
    chuck'ın buzları nereden geliyordu? soru cevap

    büyük detay:
    chuck jimmy'yi sandpiper dokümanlarında sahtecilik yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verdiğinde mahkeme chuck'ın elektrik hassasiyetini göz önüne alarak mahkemesalonundaki tüm aydınlatmayı kapatmıştı. fakat yalnızca acil durumlar için kullanılan kırmızı "exit" tabelaları söndürülememişti. chuck sorgu sandalyesindeyken jimmy "üzgünüm ama sanırım bu exit tabelalarını söndüremiyorlar" demişti. final bölümünde ise saul sanık sandalyesindeyken exit tabelası tamamen sönmüştü (sahne siyah beyazdı) ve arkadan, tıpkı chuck'ın rahatsız olduğu anlarda duyduğumuz hafif bir elektrik akımı sesi geliyordu. jimmy bu sırada chuck'ın hayatını nasıl alt üst ettiğini itiraf ediyordu...

    --- finale spoiler ---

  • celal şengör'ün öğrencisine şaplak atması

    bazı hocalar akademik bilgi seviyesi ile başkaları üzerinde ceberut davranışlarda bulunma "hakkı"nın doğru orantılı olduğu kanısına sahip. bu cesaretin kaynağı nedir anlayabilmiş değilim.

    ayıptır be adam! hem pişkin pişkin yaptığın tacizi anlatıyorsun, hem de taciz ettiğin akademisyenin ismini veriyorsun. bu ne dengesizliktir!

    tanım: türkiye'nin en aydın akademisyenlerinden olduğu varsayılan celal şengör'ün kadınları şaplakla terbiye edebileceğine inanması ve bunu eyleme dökmesi olayıdır.