aborijin1
profili

  • 15 eylül 2021 beşiktaş borussia dortmund maçı

    ballspiel-verein borussia aslında hızlı hücüm yapıp gole giden bir takım. haaland'ın da önemli avantajı çok süratli olması. o fizikle kontra yakalayınca affetmiyor. ama geri çekilirsek de büyük baskı altında kalacağız ve önünde sonunda o golü yiyeceğiz. çaremiz kendi çapımızda en iyi yaptığımız şey olan top tutmayı şl arenasında elimizden geldiğince yapmaya çalışmak. tabii bu konuda elimizde pjanic gibi inanılmaz büyük bir koz var artık, demek istiyorum, ama bu konuda o kadar da rahat değilim. üstelik pjanic benim xavi'den sonra izlemeyi en çok sevdiğim orta sahaydı bu arada. malatyaspor'a karşı bir iki tane müthiş pas attı, faul aldı, ayağından top almanın kolay olmadığını net şekilde gösterdi. ama çoğunluk yaptığı çok basit pas hatalarından bahsetmiyor. topu ayağından çabuk çıkarmak, baykuş gibi sahaya hükmetmek bu adamın en iyi yaptığı şeyler. ama hedefi bulursa. henüz yeni oynamaya başladığı bir takımla bunu kusursuz yapması beklenemez. muhtemelen barcelona'da uğradığı haksızlığın ruh halindeki etkileri olduğu için o da kendini göstermek istiyor. tecrübesi dolayısıyla dortmund karşısında belki daha dikkatli oynayacak. ama benim görüşüm ona hata kredisi sağlayacak olan ön bölgede oynaması yönünde.

    geride josef, önünde kurye vazifesi görecek atiba, onun önünde ve ghezzal'a yakın oynayacak pjanic mümkün olduğunca önde top tutup, geriyi de emniyete almamızı sağlayabilir. josef konsantrasyonu yüksekse, atiba da çevresinde pas yapacak oyuncu varsa kesinlikle top kaybetmiyor. risk alıp golü düşünme işini de pjanic'e bırakacağız bu senaryoda. pjanic atiba'dan top alabildiği sürece ileride top kaybetme lüksüne de sahip olacak. sağa yanaşıp pasla top tutup, solu sıkı şekilde savunacağız. solu savunurken de asıl işimiz top tutmak olacak. bunu da larin fiziğiyle gayet iyi beceriyor. larin'in kendi geleceği için de önemli bir gün olacak.

    baskı yememek için de montero'yla oynamak faydalı olabilir, çünkü elimizdeki en iyi pas yapan savunmacı montero. pjanic'i 6 pozisyonuna çekersek rakibe kolay savunma ve baskın şansı vermiş olacağımızı düşünüyorum. endişem rosier ve wellington'un reus ve haaland karşısında kart, pozisyon, penaltı vs. getirecek zamanlama hatası yapmaları. sakin kalmaları konusunda uyarmak gerek.