semaforo de medianoche1
profili

  • exxen

    türkiye'de hizmet verenler arasında en kullanıcı düşmanı platform. baştan söyleyeyim ülkede kullanmadığım dijital platform kalmadı, hepsinde ya bizzat üyeliğim var ya da ailemin üyelikleri vasıtasıyla kullanıyorum (bu platformlar netflix, amazon prime, blu tv, mubi, bein connect, puhu, gain) en basitinden başlayacak olursam hiçbiri direkt para keserek başlatmıyor insan bari 1 hafta bi hediye verir. bu diğer sıkıntılara göre daha önem arz ediyor belki ama acun medya'nın niyetini belli etmesi açısından önemli.

    reklamsız üyelik diye bir seçenek olmasının saçmalığına geçeyim şimdide. platformlar "ek özellikler" sunarak daha pahalı paketler yaratabiliyorlar bunu normal kabul ettik mecburen de reklamsızlık bir ücretli platform için nasıl "ek özellik" oluyor bunu aklım almadı. 4k yayın ek özelliktir mesela ya da daha fazla kişiyle aynı anda izleyebilmek ek özelliktir ama adam ciddi ciddi reklamsızlık için ek para istiyor (10 tl) şaka gibi.

    şimdi de esas konuya yani akıl almaz ücretlere gelelim. şampiyonlar ligi ve avrupa kupası olmasa işim olmazdı bu platformla ama kaçak göçek izlemeyeyim legal takılayım diye bir abonelik alayım dedim fakat fiyatları görünce nutkum tutuldu. 3 adet avrupa kupası yayıncıya 1 paket olarak satılıyor tüm dünyada, birden fazla yayıncısı olabiliyor bu paketin o ayrı ama cl ayrı uefa ayrı satılmıyor (ona bakarsak liglerin de birden fazla yayıncısı olabiliyor), yani 3 turnuva var gibi gözükse de sahip olduğu tek yayın hakkı var exxen'in. ve toplam 13 maç haftası içeren bir serüven bu ligler gibi 34-38 hafta değil. bunları kıyas için ön bilgi olarak veriyorum çünkü şimdi diğer platformların ücretlerini ve hizmetlerine geçicem. geçen s sport plus'tan yıllık üyelik aldım onlar premier lig, serie a, la liga, nba, formula 1, nfl, ufc, eredivise gibi çeşitli yayın haklarına sahip ve 1 yıl için verdiğim para 140 liraydı (aylık 12 tl'ye falan denk geliyor). exxen'in 1 yıllık ve olması gerektiği gibi reklamsız olan paketi ise sıkı durun tam 537 tl (aylık 45 tl). ben aylık alayım taahhüt vermiş olmayım derseniz de 60 tl gibi saçma bir bedel ödemenizi istiyor. bunlar kendilerini ne sanıyor ben gerçekten anlayamadım. şöyle söyleyeyim digitürk'ün sayısız kanal hizmetinin yanında sahip olduğu avrupa liglerini (ligue 1, bundesliga, euroleague vs.) içeren paketi alsan anteni, decoderi aylık 50 lira ödüyosun. birisi kumar borcunu falan mı bize kitlemeye çalışıyor acaba? çok büyük bir utanmazlık bu.