laikveofkeli1
profili

  • kim milyoner olmak ister'deki hadsiz eczacı sorusu

    başıma bir şey gelmeyecekse herhangi bir hata görmediğim sorudur. gerçekleri duymaya tahammülünüz kalmamış duyar kasmaya koşmuşsunuz hemen.

    pardon ama eczacı nasıl şifa dağıtıyor? burada metafor olarak şifa, ilaç anlamında kullanıldıysa tamam. çünkü yan komşu size ilaç verdiğinde de şifa dağıtmış olabilir. hastalığın tanısını koyan ilacı yazan kimse, benim gözümde şifa dağıtıcı odur. (bkz: doktor)

    doktorların odasında bir eczanede bulunan tüm ilaçlardan olsaydı zaten eczacılık diye bir meslek olmazdı. ilacı yazdığı gibi anında verirdi. hayır anlamıyorum ilacı belirleyen doktor, dozunu günde kaç defa alacağını belirleyen de doktor ve bunu reçetesinde belirtiyor. soruda yazdığı gibi eczacının da tek yaptığı doktorun orderını kutuya geçirmek.

    eğer tüm bunlar böyle olmasaydı, eczacılar gerçekten üzerine düşen sorumlulukları yerine getirseydi yani: ilacın yan etkileri, nasıl kullanılması gerektiği vb konularda hastalara bilgi verseydi (ki bunları da maalesef hasta ısrarla doktordan öğrenmeye çalışıyor çünkü eczacıya öyle bir güven gelişmemiş ülkemizde) o zaman bu soruya kızabilirdik.

    neyse kabullenin geçin hadi abi esnafsınız işte
    not: işini layıkıyla yapan tüm eczacıları tenzih ederim. teşekkürler